• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović optimista: Već smo bili ovdje!

Srbija može da preokrene rezultat u četvrtfinalu Dejvis kupa, a jedan od aduta u nedjelju biće svježina Tipsarevića i Troickog, smatra selektor.

 Obradović optimista: Već smo bili ovdje!  Izvor: MONDO

Bogdan Obradović najavio je duel Janka Tipsarevića i Tomaša Berdiha u nedjelju od 13 časova kao "sudar divova".

"U nedjelju počinjemo sudarom divova. Janko i Berdih su jedan iza drugog na ATP listi, sada ćemo i u Dejvis kupu da vidimo ko je bolji", rekao je Obradović poslije poraza dubla u subotu.

Ta partija biće prva "meč lopta" Češke za plasman među četiri najbolje selekcije svijeta, dok će u slučaju Jankovog trijumfa odlučivati Viktor Troicki i Radek Štepanek.

"Naša prednost nazire se u tome što su nam singl igrači proveli na terenu manje vremena, dok su Berdih i Štepanek morali da odigraju svaki poen u dosadašnjem toku četvrtfinala. Igra se na teškoj podlozi, što mi kažemo 'fizički tenis', pa će i faktor svježine i fizičke spremnosti sigurno biti uključen u sutrašnje partije".

Obradović je istakao da "energija (u timu) ne pada", uprkos činjenici da Srbija više nema prava na poraz.

"Navikli smo na ovakve situacije. Podsjećam da smo protiv Francuza, u finalu 2010, takođe gubili poslije drugog dana. Bilo je prije toga i 2:1 za Čehe u Beogradu, pa smo na kraju pobjeđivali".

Naravno, pomenuti mečevi igrani su u Beogradu, a mi smo u oba slučaja imali "siguran" poen Novaka Đokovića za 2:2, nakon čega su Troicki i Tipsarević završavali posao...

Što se tiče Zimonjića i Bozoljca, koji su u subotu popodne poraženi rezultatom 6:4, 6:2, 7:6, Obradović je rekao da može "jedino da im čestita na borbenosti".

"Nenad i Ika su dali sve od sebe. Da ne analiziram puno prva dva seta, ali treći su sigurno zaslužili da dobiju i tako na neki način dođu do šanse da preokrenu meč", smatra selektor.

"Mora da se pomene i nevjerovatna količina sportske sreće koju su imali Česi. Nekoliko naših udaraca se zaustavilo na vrhu mreže, sa druge strane, oni su mnogo lopti poslali na linije i oko njih..."

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC