• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kembridž slavio, plivač prekinuo trku

Veslači univerziteta Kembridž pobjednici 158. okršaja sa rivalima iz Oksforda. Jednu od najuzbudljivijih trka u istoriji obilježio prekid zbog plivača u Temzi.

 Kembridž slavio, plivač prekinuo trku  Izvor: MONDO

Najpoznatija veslačka trka na svijetu između univerziteta Kembridž i Oksford završena je pobjedom Kembridža kojom je prekinuta dominacija Oksforda u posljednjih deset godina.

Kembridž, koji je prije ove trke slavio tek tri puta u posljednjih deset godina, zasluženo je došao do 81. pobjede u okršaju sa rivalima iz Oksforda.

Oksford je ostao na 76 pobjeda, a trka 1877. godine završena je neriješenim rezultatom pošto su oba čamca u cilj ušli poravnati.

Ovogodišnja trka u Londonu bila je jedna od najuzbudljivijih i najizjednačenijih u istoriji, a odlučena je nakon što je jednom od veslača Oksforda puklo veslo.

Prije toga trka je bila prekinuta zbog plivača koji se namjerno našao u rijeci s ciljem da prekine trku. Veslači Kembridža imali su minimalnu prednost kada su sudije primijetile u rijeci čovjeka i naredili prekid trke, a plivač je jedva izbjegao udarce veslima.

“Prvo smo mislili da se radi o nekoj olupini. Ipak, u pravom trenutku vidjeli smo da se radi o nekoj osobi koja se ne želi pomjeriti i koja čeka čamce da dođu do njega. Morali smo prekinuti trku”, rekao je glavni sudija Džon Geret.

Policija je uhapsila Trentona Odlfilda, inače člana udruženja „Elitizam vodi u tiraniju“ koje je pruzelo odgovornost za incident. Pola sata kasnije uslijedio je ponovni start trke, prvi poslije 2001. godine kada je trka prekinuta zbog sudara veslima.

Vodila se izjednačena borba sve do trenutka kada je veslaču Oksforda Hanu Vinhauzenu puklo veslo, poslije čega je Kembridž očekivano došao do 81. pobjede.

Tu, međutim, nije bio kraj uzbuđenjima. Slavlje Kembridža je prekinuto nakon što je veslač Oksforda kolabirao u čamcu po dolasku na cilj i on je odmah prebačen u bolnicu.

„Možemo da potvrdimo da je Aleks Vuds stabilno, a ljekari će i dalje pratiti njegovo stanje“, saopštili su organizatori poslije trke.

(MONDO, foto: Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC