• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tipsarević: Nedopustivo za osmog na svijetu

Janko Tipsarević bio je veoma otvoren, direktan i samokritičan poslije poraza od Tomaša Berdiha i eliminacije Srbije u četvrtfinalu Svjetske grupe Dejvis kupa za 2012. godinu.

 Tipsarević: Nedopustivo za osmog na svijetu Izvor: MONDO

Otvoreno, iskreno, direktno.

Janko Tipsarević priznao je da je Tomaš Berdih bio bolji kada je to trebalo u odlučujućem meču četvrtfinalnog okršaja Čeha i Srba u "O2 Areni".

Štaviše, sjajni teniser Srbije bio je veoma samokritičan kada je govorio o svojoj igri tokom poraza u tri taj-brejka u nedjelju, da je ocijenio kako je to "nedopustivo za osmog na svijetu".

"Krivo mi je što sam imao šansu u sva tri seta. Naravno, ni u jednom trenutku nisam bio blizu pobjede, ali odabir poteza u odlučujućim trenucima bio je loš. Koliko sam u petak (u pobjedi nad Štepanekom, prim. aut) dobro birao šta ću igrati u važnim poenima, toliko sam danas loše birao", rekao je Tipsarević i dodao:

"To kažem nevezano za posljednji set, kada je on na moje set lopte pogađao neceve, linije, Bože sačuvaj šta sve... Dva puta da serviram za set i da izgubim oba seta? Za nekoga ko je osmi na svijetu to je - nedopustivo!"

On je rekao i da su oba rivala igrala prilično loše, ali i da je Berdih bio manje loš kada je to bilo najpotrebnije.

"Ne mislim da je kvalitet tenisa danas bio na visokom nivou, jednostavno mislim da je Tomas bio bolji od mene u važnim trenucima, tokom sva tri seta. Igrao je hrabro, sam je tražio svoje udarce i na kraju se to isplatilo. Mislim da sam zaslužio da dobijem bar jedan ili dva seta danas..."

Tipsarević se potom nadovezao:

"Ja sam ovdje igrao zaista jako loš tenis. Ne bih da se izvinjavam sada našim navijačima, borio sam se do kraja, koliko sam mogao, ali kvalitet mog tenisa ovdje bio je jako, jako loš".




Tipsarević, bez da traži alibi, izrazio je čuđenje zbog "kvaliteta" terena koji su obezbijedili organizatori, kao i zbog odabira loptica, s kojima se igra na betonu. Česi su odlučili da postave šljaku i za igru odrede "US Open" loptice.

"Vjerovatno je Česima to odgovaralo, jer su na kraju pobijedili, ali odabir 'US Open' loptica u kombinaciji sa ovom šljakom - nema veze sa životom! Ja nisam imao ideju kako da izgradim poen. Za osam i po sati tenisa, zabio sam samo tri bekhend paralele!? Ne želim da zvučim arogantno, ali ja zabijam izmeđi deset do 15 po meču, to je moje najjače oružje", čudio se Tipsarević.

"Ovdje, kud koji-mili moji... Odskoci na sve strane".

Tipsarević je podvukao da je šljaka u "O2 Areni" bila jedna od najgorih na kojima je igrao u životu.

"Možda će češki teniseri reći drugačije, ali mislim da je kvalitet tenisa tokom sva tri dana bio jako loš. Ne kažem to zato što sam izgubio danas, u petak sam dobio, pa isto mislim i za svoju igru u tom duelu. Ovo je vjerovatno jedan od najgorih zemljanih terena na kojima sam igrao u svojoj profesionalnoj karijeri", rekao je Tipsarević i dodao:

"Mnogo je bilo loših odskoka loptice, srećom niko nije izvrnuo zglob, iako je bilo padova. Kvalitet šljake bio je suludo loš".

Iako je u tri dana odigrao najduži meč u karijeri od pet sati i sedam minuta, a potom i tri i po časa, Tipsarević ne žali što se borio za Srbiju. Priznaje da je iscrpljen, ali ga raduje što će imati pet dana da se oporavi do početka Mastersa u Monte Karlu.

"Uvijek mi je drago da igram za Srbiju, za srpski tim. Jako sam iscrpljen i umoran poslije osam i po sati na terenu u tri dana, u stvari uopšte ne mogu da se sjetim da li sam nekada igrao ovakav meč u gostima... Nadam se da će mi ovo iskustvo koristiti za sljedeću sezonu, ako budemo išli u Argentinu ili gdje već. Na kraju, jako mi je drago što imam pet dana 'off' do početka Monte Karla, jer moram da se nekako očitavim za moju ličnu karijeru".


U svijetu tenisa i dalje se polemiše o izuzetno nesportskom gestu Radeka Štepaneka, koji je poslije poraza od Tipsarevića u petak odbio da mu pruži ruku. Naprotiv, pokazao mu je srednji prst i uputio izuzetno "masnu" psovku, što je u prvi mah šokiralo, a onda razbjesnilo srpkog tenisera.

Tipsarević u nedjelju nije direktno komentarisao Štepanekovo ponašanje, ali je to uradio na mnogo perfidniji način - indirektno.

"Protivnik je danas bio veoma dobar i veoma fer. Tomas je veliki sportsmen i niste mogli da vidite da izaziva publiku da zviždi ili provocira protivničkog igrača. Danas, tokom tri i po sata, nisam nijednog trenutka osjetio da nešto ni fer ili sportski, iako su svi navijali za Tomasa. Niko nije zviždao između prvog i drugog servisa...",
rekao je Tipsarević i dodao:

"Ja im nisam dao razloga za to, a ni Tomas koji je veoma korektan igrač nije to radio... U poređenju sa prvim danom, kada je atmosfera bila u potpunom haosu, danas je publika bila OK".

Tako se ponaša sportista.

(MONDO, foto: TSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC