• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vuković: Čuda se događaju...

Srpski selektor nije sumnjao u Špance i ističe značaj kontinuiranog učešća na velikim takmičenjima, ali ne očekuje stalno medalje.

 Vuković: Čuda se događaju... Izvor: MONDO

Poslije posljednje utakmice na kvalifikacionom olimpijskom turniru u Alikanteu dvije reprezentacije se raduju, a jedna tuguje. Na sreću, mi nismo ti koji tužni napuštaju Španiju.

Zahvaljujući pobjedi "crvene furije", ali i ubjedljivom trijumfu "orlova" protiv Alžira, Srbija će poslije 12 godina biti učesnik rukometnog turnira na Olimpijskim igrama.

Ne želimo ni da pomislimo kako bismo se sada osjećali da izrabranici Veselina Vukovića nisu odigrali završnicu meča drugog kola protiv Poljke, onako kako su odigrali (25:25).

Reprezentativci Srbije su odmah poslije meča sa Alžirom napustili dvoranu Alikanteu i uputili se u hotel, gdje su gledali duel koji je za njih bio "biti ili ne biti". Malobrojnu delegaciju srpske reprezentacije na utakmici Španija - Poljska predvodili su direktor Vladica Spasojević i selektor Vuković, koji su u društvu Arpada Šterbika, mirno posmatrali događaje na terenu.

Ipak, desetak minuta prije kraja, kada je pobjednik bio odlučen, nisu mogli da sakriju osmijehe i zadovoljni su primali čestitke od novinara iz Srbije.

Na pitanje kako se osjeća, Vuković je rekao:

"Je l' ima neki razlog da ne budem zadovoljan?!"

"Težak turnir, ali na Olimpijske igre se ne ide lako. Vidjeli ste kroz šta smo sve prošli. Čestitao bih momcima", počeo je Vuković i dodao:

"Najbitnije je da smo počeli da stvaramo kontinuitet učešća na velikim takmičenjima. Poslije Evropskog prvenstva, u samo godinu dana, igraćemo na još dva, Olimpijskim igrama i Svjetskom prvenstvu sljedeće godine u Španiji. Ne očekujte da ćemo na svakom osvajamo medalje, ali uz malo sreće i čuda se dešavaju".

Vuković smatra da je Srbija pokazala da ima kvalitetnu reprezentaciju.

"Ja sam odavno prestao da čitam komentare, jer su me zbunjivali. Znao sam da ne možemo da gubimo utakmice sa velikom razlikom i da sa najjačima možemo da u završnicu ulazimo egal".

Selektor nije imao sumnju da će Španci odigrati maksimalno protiv Poljaka.

"Španci su i u Beogradu bili jedni od prvih favorita. Njihova igra nije iznenađenje", zaključio je Veselin Vuković.

Od sreće je blistao i generalni sekretar RSS Božidar Đurković.

"Kako ne bih bio zadovoljan?! Bojali smo se da Španci neće imati motiva, jer su ranije obezbijedili odlazak u London. Na sreću, nismo bili u pravu. Poslije 12 godina smo na OI! Ovo je veliki uspjeh za srpski rukomet. Ova 2012. je berićetna", kratko je prokomentarisao Đurković ne misleći pritom samo na uspjehe seniorske muške reprezentacije već i na odlične rezultate ostalih selekcija.

Nasmijan i srećan bio je i Dragan Škrbić, bivši proslavljeni reprezentativac naše zemlje.

"Ovo je veliki uspjeh. Prije turnira mislio sam da će nam biti potrebna četiri boda, ali se ispostavilo da su i tri dovoljna. Nisam očekivao da će Španci sa ovolikom željom za pobjedom da odigraju protiv Poljske i pomognu Srbiji da ide dalje", poručio je Škrbić.

(izvještač MONDA iz Alikantea Vladimir Sukdolak, foto MN Press - arhiva, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC