• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štepanek: Žao mi je...

"Jako mi je žao zbog te afere. Nije bilo nikakve namjere da se vrijeđa. Bilo je puno emocija, ali kada se stišaju, sigurno ću potražiti Janka da to razjasnimo", izjavio češki teniser.

 Štepanek: Žao mi je... Izvor: MONDO

Češka je zasluženo izborila plasman u polufinale Svjetske grupe Dejvis kupa, pobjedom nad Srbijom, ali ostala je mrlja na toj pobjedi. Srednji prst Radeka Štepaneka, kada mu je Janko Tipsarević pružio ruku, šokirao je svijet tenisa.

Tipsarević je rekao da najvjerovatnije više neće razgovarati sa Štepanekom, koji se poslije tog uličarskog gesta, napravio ludim na konferencii za novinare i rekao da mu nije jasno zašto je Tipsarević pobjesnio kad mu je pružio ruku.

U nedjelju uveče, Štepanek je malo "promijenio ploču". Rekao je da mu je žao zbog te afere i da će pokušati da razjasni situaciju sa Tipsarevićem kada se malo smire emocije.

"Jako mi je žao zbog te afere. Nije bilo nikakve namjere da se vrijeđa. Bilo je puno emocija, ali kada se stišaju, sigurno ću potražiti Janka da to razjasnimo i svedemo stvari na pravu mjeru", rekao je Štepanek, pošto je pobjedom nad teniserima Srbije češki tim obezbijedio prolaz u polufinalne Dejvis kupa i revanširao se tako za poraz od prije dvije godine u Beogradu.

Štepanek je ponovo demantovao da je Tipsareviću na kraju meča u petak, umjesto da se rukuje, pružio ruku sa dignutim srednjim prstom u vulgarnom međunarodno razumljivom gestu i da je Tipsarevića još i verbalno prostački uvrijedio.

"Rekao sam mu samo da nije bilo potrebe da vara. Te riječi na engleskom zvuče: You dont need to cheat. Ako je on to povezao sa čime je povezao, to je loše. Sa tim se više ne može ništa", rekao je Štepanek.

Češki teniser dodao je da vulgarni gest sa ispruženim srednjim prstom izgleda sasvim drugačije nego kako je on u petak pružio ruku, sa srednjim prstom savijenim ka dlanu Tipsarevića.

Drugi češki teniser Tomaš Berdih koji je donio ključne poene svojoj reprezentaciji, izjavio je da je prije svega zadovoljan što je tim uspio da se revanšira za poraz u Beogradu prije dvije godine.

"Pokazao sam više iskustva i psihičke spremnosti. Kada je tenzija, Tipsarević ne uspijeva da izađe na kraj u završnici", rekao je Berdih.

Pohvalio je takođe što je za mečeve odabrana šljaka, na koju su se žalili srpski teniseri, a koju je Tipsarević nazvao “narandžastim blatom”.

"Pričalo se mnogo da li je to za nas baš takva prednost. Drago mi je što smo pokazali da se u to razumijemo. Bio je to dobar izbor", rekao je Berdih.

Češki teniseri pohvalili su takođe i publiku u praškoj areni O2 koja je vatreno navijala i podržala domaće tenisere, uprkos razočaranju što je većina kupila ulaznice radujući se da će imati priliku da vidi svjetskog tenisera broj jedan, Novaka Đokovića.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC