• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Srpski olimpijci stigli u Beograd!

Golman "orlova" Darko Stanić rekao je da nijednog trenutka nije sumnjao u plasman na Olimpijske igre. Nedeljko Jovanović mašta o medalji.

 RUKOMET: Srpski olimpijci stigli u Beograd!  Izvor: MONDO

Rukometna reprezentacija Srbije kroz "iglene uši" je prebrodila kvalifikacioni turnir u Alikanteu, ali to nikome neće biti važno kada krajem jula dođe na red prva utakmica na Olimpijadi u Londonu!

Poljski rukometaši u to vrijeme će se brčkati po bjelosvjetskim morima, a Veselin Vuković i njegovi izabranici biti tamo gdje je i mjesto vicešampionu Evrope.

"Nijednog trenutka nismo sumnjali u odlazak na Olimpijadu, pa tako ni poslije remija sa Poljskom. Vjerovali smo u to. Svi zajedno smo u sobi pratili utakmicu Španija - Poljska, tako da se cijeli hotel tresao od navijanja", rekao je Stanić po slijetanju na aerodrom "Nikola Tesla".

Najbolji srpski rukometaši doputovali su nekompletni, jer su mnogi igrači morali da se vrate direktno u svoje klubove.

Predvođeni Vukovićem, u Beograd su pored Stanića došli Rajko Prodanović, Marko Vujin, Rastko Stojković, Dragan Marjanac, Dobrivoje Marković i Miloš Kostadinović.

"Selektor Vuković nam je prije kvalifikacija pričao da je sam odlazak na Olimpijske igre veliki uspjeh. Mi smo ga i ostvarili", dodao je Vujin.

"EP jače od SP i OI"

Žrijeb za olimpijski turnir biće obavljen 30. maja, a Srbija zna da neće biti u grupi sa drugom selekcijom iz trećeg šešira - Mađarskom.

Ostaje pet dilema: Francuska ili Španija, Švedska ili Hrvatska, Island ili Velika Britanija, Danska ili Argentina (ubedljivo najvažnija!), odnosno Južna Koreja ili Tunis.

Nekadašnji kapiten rukometne selekcije Jugoslavije Nedeljko Jovanović smatra da naša reprezentacija lako može da se nađe u borbi za medalju.

"Takav je sistem takmičenja. Ne bi trebalo previše se obazirati na protivnike, jer će biti miješane ekipe sa raznih kontinenata, što umnogome olakšava posao. Evropsko prvenstvo je teže i od šampionata svijeta i od OI", rekao je Jovanović, koji je u Alikanteu lično bodrio "orlove".

Jovanović smatra da je najvažnije od svega što reprezentacija počinje da pravi kontinuitet nastupa na najznačajnijim turnirima.

"Bez obzira na oscilacije i greške, koje su sastavni dio rukometa i sporta generalno, svi bi trebalo da budemo zadovoljni i na miru da sačekamo, nadamo se, dobre rezultate u Londonu".

(agencije, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC