• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED KUP: Srbija u Moskvi u najjačem sastavu

Ženska reprezentacija Srbije suprotstaviće se Rusiji u polufinalu Fed kupa sa najboljim timom, na čelu sa Anom Ivanović i Jelenom Janković.

 FED KUP: Srbija u Moskvi u najjačem sastavu Izvor: MONDO

Selektor Srbije Dejan Vraneš u polufinalu Svjetske grupe Fed kupa u Moskvi, protiv reprezentacije Rusije moći će da računa na najbolje teniserke.

Za duel, koji je zakazan 21. i 22. aprila u areni Megasport u Moskvi, prijavio je Anu Ivanović, Jelenu Janković, Bojanu Jovanovski i Aleksandru Krunić.

Na drugoj strani njegov kolega Šamil Tarpiščev odlučio se za sastav Marija Karilenko (21. na WTA listi), Anastasiju Pavlječenkovu (22. na svijetu), Svetlanu Kuznjecovu (27. igračica na WTA listi) i Elenu Vesninu, koja zauzima 78. poziciju na svjetskoj rang listi.

Srbija i Rusija do sada su jedanput odmjerile snage, 2010. godine u Beogradskoj areni u prvom kolu Svjetske grupe, kada su gošće slavile sa 3:2.

Prije toga, reprezentacije SSSR i Jugoslavije odigrale su još dva meča, 1978. i 1988. i oba puta bile su bolje Ruskinje.

Najbolje teniserke Srbije Ana Ivanović i Jelena Janković, bivše prve igračice svijeta, zajedno će pokušati da zabilježe istorijski uspjeh za svoj tim. Srbija nikada do sada nije igrala u finalu Svjetske grupe, a ovo je i prvo učešće u polufinalu elitnog takmičenja.

Ana i Jelena posljednji put su zajedno igrale tačno prije godinu dana u meču plej-ofa Svjetske grupe protiv Slovačke u Bratislavi, kada je Srbija osigurala opstanak u najelitnijem takmičenju.

U drugom polufinalnom meču u Ostravi snage će odmjeriti Češka (Petra Kvitova, Lusi Safarova, Lucija Hradecka i Andrea Hlavackova) i Italija (Frančeska Skjavone, Roberta Vinči, Flavija Peneta i Sara Erani).

Finalni duel pobjednika polufinala igraće se 3. i 4. novembra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC