• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (m): Zvezda šampion!

Odbojkaši Crvene zvezde trijumfalno završili finalnu seriju plej-ofa! Pobijedili Vojvodinu i u trećem meču.

 ODBOJKA (m): Zvezda šampion! Izvor: MONDO

Crvena zvezda je osvojila osmu titulu prvaka države u odbojci u svojoj istoriji!

Pet titula Zvezda je osvojila u eri bivše Jugoslavije, dvije u novije vrijeme - 2003. i 2008. godine, a danas je osvojila i treću.

U trećoj utakmici finala plej-ofa, Zvezda je u Novom Sadu savladala osvajača Kupa Srbije za 2012. godinu, ekipu Vojvodinu ubjedljivo - 3:0 i istim rezultatom završila finalnu seriju (tri pobjede).

Zvezda je gubila u polufinalu protiv Patizana 0-2 u pobjedama, ali je potom vezala tri pobjede i plasirala se u finale. U finalnoj seriji nanizala je tri trijumfa, dakle ukupno šest pobjeda u nizu.

U trećem meču u Novom Sadu obe ekipe imale su podršku vatrenih navijača, što možete vidjeti i na fotografijama.

Goran Ćato, predsjednik predsjedništva UOKPL, predao je Mihajlu Mitiću, kapitenu Crvene zvezde, pehar namijenjen prvaku Srbije.

"Nisam očekivao da će finale da se završi poslije samo tri utakmice i jako mi je drago što sam pogriješio u toj prognozi. Sazreli smo kroz ligu, uspjeli smo u polufinalu da se izvučemo iz situacije kada smo od Partizana gubili 0:2, tako da mi je ova titula još draža", rekao je po završetku meča Mitić.

Trener crveno-bijelih Željko Bulatović mišljenja je da je ključna bila prva utakmica u seriji.

"Vojvodina je na tom meču igrala izvanredno, a mi smo pobijedili čak 3:0. Tu smo dobili neophodno samopouzdanje i znali smo da imamo velike šanse da dobijemo i ostale duele. Novosađani su padali kako je serija odmicala, a mi smo rasli. Čestitke svima u mom klubu na osvojenoj tituli", rekao je strateg novog šampiona.

U Vojvodini su bili razočarani poslije lako izgubljenog finala.

Očekivao se veći otpor na domaćem terenu od "lala", ali je on izostao. Trener Voše Nikola Salatić ne zna šta je uzork tako blijedog izdanja njegovih momaka.

"Kukavički, sa malo hrabrosti i koncentracije ne može da se dobije Zvezda. Kao da smo bili odsutni, ne znam šta se desilo za samo pet dana, poslije onakvih utakmica sa Radničkim da odigramo ovako loše, daleko od finala plej-ofa. Od početka sezone smo se spremali za finale, ali očigledno da je postojala psihološka barijera. Zvezda je odlična ekipa, ali ovaj rezultat nije realan odnos snaga", naglasio je trener Vojvodine.

(MONDO - foto: OSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC