• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dženifer Kaprijati među "besmrtnima"

Amerikanka će 14. jula biti primljena u tenisku Kuću slavnih.

 Dženifer Kaprijati među "besmrtnima"  Izvor: MONDO

Dženifer Kaprijati, osvajačica tri grend slem trofeja i bivša najbolja teniserka svijeta, ovog ljeta dobiće najveće priznanje - biće primljena u tenisku Kuću slavnih.

"Oduševljena sam zbog ovog priznanja. Ovo je ostvarenje sna i nevjerovatna čast. Obožavam tenis i kada dobijete ovakvo priznanje to je zaista šlag na torti. Tenis je moja strast i njemu sam posvetila život. Čast mi je što ću postati dio istorije i što ću biti među najboljima svih vremena", rekla je Dženifer Kaprijati.

Kaprijati (36) je tokom uspješne karijere osvojila i olimpijsku medalju u Barseloni 1992, ali je ostala upamćena i po prvitanim problemima koje je imala, uključujući i to da je bila hapšena.

Ona je sa 14 godina i dva mjeseca igrala polufinale Rolan Garosa, a 15. oktobra 2001, kada je imala 15 godina, preuzela je prvu poziciju na WTA listi. U karijeri je osvojila 14 titula u singlu, uključujući dva trofeja Australijan Opena i jedan Rolan Garosa, i jednu u dublu sa Monikom Seleš. Igrala je i za Fed kup selekciju SAD.

Kaprijati je kao maloljetnica uhapšena dva puta. Ona je 1993. privedena na Floridi zbog krađe, a godinu dana zbog posjedovanja marihuane.

Tenisom je prestala da se bavi 2004. godine, iako zvanično nije odigrala posljednji meč u karijeri i objavila odlazak u penziju.

U karijeri je ostvarila 430 pobjeda i 176 poraza.

Kaprijati je posljednja imanovana za Kuću slavnih u klasi 2012. i čast prijema među najbolje14. jula u Njuportu biće joj upriličena zajedno sa bivšim brojem jedan Gustavom Kirtenom i legendarnim Špancem Manuleom Orantesom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC