• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UNIVERZIJADA: Određene grupe ekipnih sportova

Žrebom u Beogradu određene su grupe za ekipne sportove na Univerzijadi - vaterpolo, odbojku, košarku i fudbal - u ženskoj i muškoj konkurenciji.

 UNIVERZIJADA: Određene grupe ekipnih sportova  Izvor: MONDO

Žrijeb je vodio generalni sekretar Svjetske studentske sportske federacije (FISU) Erik Santron, koji je naglasio da je uprkos svjetskoj ekonomskoj krizi dosta prijavljenih država u ekipnim sportovima.

Selekcija ekipa urađena je na osnovu rezultata sa prošle Univerzijade u Bangkoku ili mjesta na rang listi reprezentacije određene države.

U konkurenciji vaterpolista takmičiće se 16 ekipa. U grupi A igraće Srbija, Francuska, Hrvatska i Meksiko, u grupi B biće Crna Gora, Australija, Grčka i Kanada, grupu C činiće Italija, Španija, Rusija i Kina, a grupu D Mađarska, Japan, Poljska i SAD.

U ženskom vaterpolu takmičiće se osam ekipa raspoređenih u dvije grupe. U grupi A nalaze se Srbija, Japan, Rusija i Kanada, a u grupi B Australija, Kina, Mađarska i Italija.

U konkurenciji odbojkaša prijavljene su 23 ekipe, jer je Zimbabve odustao, tako da će u grupi B biti pet reprezentacija.

U grupi A igraće Srbija, Rusija, Švedska, Liban, Koreja i Južna Afrika, u grupi B Turska, Brazil, Crna Gora, Švajcarska i Kina, u grupi C Kanada, Ukrajina, Slovenija, Velika Britanija, Japan i Egipat, a u grupi D Njemačka, Češka, Poljska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Hong Kong i Australija.

Kod odbojkašica takmičiće se 16 ekipa, raspoređenih u četiri grupe. U grupi A su Srbija, Italija, Velika Britanija i Brazil, u grupi B Poljska, Španija, Turska i Mongolija, u grupi C Kina, Kineski Tajpeh, Rusija i Kanada, dok će u grupi D biti Tajland, Japan, Slovenija i Švedska.

U konkurenciji košarkaša prijavljene su 24 ekipe koje su raspoređene u osam grupa. U grupi A nastupaće Srbija, Grčka i Australija, u grupi B Litvanija, Rumunija i Ujedinjeni Arapski Emirati, u grupi C Kanada, Italija i Kina, u grupi D Japan, Ukrajina i Bugarska, u grupi E Turska, Portugal i Iran, u grupi F Rusija, Izrael i Brazil, u grupi G Njemačka, Letonija i Južna Afrika, a u grupi H Koreja, Finska i SAD.

Košarkašice će se takmičiti u četiri grupe u koje će biti smještene po četiri ekipe. U grupi A nastupaće Srbija, SAD, Francuska i Velika Britanija, u grupi B Australija, Kanada, Slovačka i Japan, u grupi C igraće Rusija, Kineski Tajpeh, Mađarska i Kina, dok će u grupi D biti Poljska, Češka, Turska i Mozambik.

U konkurenciji fudbalera, takođe, će se takmičiti 16 ekipa, raspoređenih u četiri grupe. U grupi A su Srbija, Meksiko, Velika Britanija i Gana, u grupi B Ukrajina, Kanada, Češka i Maroko, u grupi C Italija, Urugvaj, Irska i Koreja, a u grupi D Tajland, Japan, Francuska i Brazil.

Turnir fudbalerki takođe će brojati 16 ekipa. U grupi A nalaze se Srbija, Kina, Poljska i Kanada, u grupi B su Rusija, Velika Britanija, Estonija i Kineski Tajpeh, u grupi C Brazil, Koreja, Nemačka i Južna Afrika, i u grupi D Irska, Francuska, Mađarska i Japan.

Univerzijada će se održati od 1. do 12. jula u Beogradu.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC