• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INDIJAN VELS: Nadal ponovo na tronu

Rafael Nadal se okitio drugi put u karijeri titulom na turniru u Indijan Velsu, nakon što je u finalnom meču slavio protiv Endija Mareja.

 INDIJAN VELS: Nadal ponovo na tronu Izvor: MONDO

Trinaestu titulu Masters serije u karijeri Španac će pamtiti po tome što ju je osvojio nakon teške bitke i pet spasenih meč lopti u četvrfinalu protiv Nalbandijana, dok će Mareju ostati u sjećanju neprelazna posljednja prepreka, vjetar u Indijan Velsu, koji mu nije bio saveznik, i rasprava sa sudijom.

Marej je poslije odličnog tenisa na cijelom turniru demonstrirao dobru partiju i u finalnom duelu, ali ne dovoljno dobru da bi nadigrao prvog igrača svijeta. A Nadal je, baš kao i na duelu protiv Endija Rodika dan ranije, briljirao.

Iako je jak vjetar u Kaliforniji zadavao mnogo muka igračima, Španac se odlično snašao. On je već u četvrtom gemu uspio da napravi brejk (3:1) i iskoristi nervozu protivnika, koji je do kraja seta prigovarao sudiji Sedriku Murijeu zbog toga što nije prekinuo poen nakon što je jedan papirić nadeletio teren i omeo igru.

Sudija se pravdao da mu je papir letio iza leđa i da ga nije vidio, ali je Škot više puta protestovao jer je to bio važan poen, zahvaljujući kojem mu je protivnik oduzeo servis.

Nakon toga Marejeva kola krenula su nizbrdo - bio je okrenut raspravi sa glavnim sudijom, a manje koncentrisan na dešavanja na terenu, zbog čega je Nadal lako nanizao još tri gema i poslije 41. minuta poveo sa 1:0 u setovima.

U nastavku je četvrti igrač svijeta uspio da pruži nešto žešći otpor favorizovanom rivalu, ali samo do petog gema, kada je Nadal ponovo stigao do brejka.

Odličnom Špancu to je bilo dovoljno da ponovo preuzme potpunu kontrolu na meču, i po gotovo identičnom scenariju iz prvog seta, sa uspjehom privede meč kraju poslije ukupno 80 minuta igre.

Nadal je tako upisao šesti trijumf protiv Mareja, i prekinuo niz od dva poraza zaredom od Škotlanđanina.

"Bila je ovo sjajna pobjeda na jednom od mojih omiljenih turnira. Nadam se da ću i sljedeće godine doći ovde da uživam u igri uz ovu divnu publiku", poručio je Nadal, koji je prvi trofej u Indijan Velsu osvojio 2007. godine, iskoristivši priliku da oda priznanje Mareju za dobru partiju po teškim uslovima.

Mladi Škot priznao je prilikom dobijanja manjeg, utješnog pehara, da je pobjedu u finalu odnio bolji igrač.

"Čestitam Rafi i njegovom timu, zaslužio je trofej jer je igrao sjajno, uprkos snažnom vjetru koji je pravio velike probleme. Ja, nažalost, nisam završio posao na željeni način, ali se nadam da ću naredne godine ispraviti grešku. Zadovoljan sam igrom, kao i startom u novoj sezoni i nadam se da ću nastaviti u istom ritmu ove godine i uspjeti da popravim svoj plasman na ATP listi", rekao je Marej, koji je propustio veliku priliku da postane tek peti teniser u istoriji koji je na turnirima Masters serije na putu do titule nadigrao prvog i drugog igrača svijeta.

Nadalu će za ukupno 33. osvojenu titulu u karijeri pripasti 1.000 ATP bodova i ček na 605.500 dolara, dok će Marej napustiti Indijan Vels bogatiji za 295.500 američkih novčanica i 600 ATP poena.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC