• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Mladost i Jug dužnici Partizana

Mladost i Jug dužnici Partizana iz pethodnih sezona. Sa Primorcem nikada u evropskim kupovima.

 VATERPOLO: Mladost i Jug dužnici Partizana Izvor: MONDO

Vaterpolisti Partizana imaju još jednu prepreku pred završni turnir Evrolige. Prepreka nije mala, štaviše, veoma je opasna.

Vicešampion Evrope, dubrovački Jug, koji je praktično već osvojio titulu najboljeg u regionalnoj, Jadranskoj ligi, svakako je najteži mogući protivnik, ali ni zagrebačka Mladost, sedmostruki prvak Evrope, i kotorski Primorac neće biti nimalo lak zalogaj.

Žrijeb za četvrtfinale Evrolige je u srijedu, 25. marta. Partizan je, uz Olimpijakos, jedina ekipa koja nije poražena u takmičenju po grupama, ali četvrtfinale je nešto drugo. Osim znanja i iskustva, često znaju da odluče i živci...

Sudeći prema izjavama, vaterpolista i članova stručnog štaba, tim sa Banjice nema nekih želja za žrijeb, osim jedne - da konačno igra revanš u Beogradu, jer je kao pobjednik grupa to zaslužio. Uostalom, ako hoćeš na krov Evrope onda moraš da pobijediš sve rivale.

Interesantno je da je Partizan i prošle godine bio prvi u svojoj grupi i da su mu potencijalni rivali, kao i sada, bili Jug, Mladost i Primorac. Žrijebom je određeno da to bude Mladost, ali su crno-bijeli drugi meč ipak igrali u gostima u Zagrebu i izgubili na peterce (u oba meča bilo je 9:9).

Osim zagrebačkih "žabaca" i Jug je dužnik Partizana. Dubrovački tim je u četvrtfinalu Evrolige u sezoni 2005/06. izbacio Partizan za dva gola, a potom mu se ispriječio i u polufinalu Fajnal-fora u Milanu u sezoni 20006/07. U uzbudljivom meču, Partizan nije uspio da sačuva prednost, pa su na kraju odlučivali peterci, a dubrovački tim imao je više sreće - 18:17.

Još jedan zanimljiv podatak - Partizan, šestostruki prvak Evrope, nikada se do sada u evropskim kupovima nije sastao sa Primorcem.

I treći interesantan podatak - Partizan ima izvanredne odnose sa Primorcem i zagrebačkom Mladosti. Često sparinguju, a može se dogoditi da to učine i ako ih žrijeb u srijedu ne suprotstavi međusobno.

Kotorski klub kuburi sa finansijama, ali sportisti su često iznad tih "prizemnih" stvari i na sportskom polju pruže i više od trenutnih mogućnosti. Primorac u svojim redovima ima dvojicu mađarskih reprezenativaca - Adama Štajnmeca i Gergelji Kiša, tu su i crnogorski reprezentativci - golman Zdravko Radić, Vjekoslav Pasković, Draško Brguljan...

"Nemamo nekih specijalnih želja. Jer, ko god da nam dođe za protivnika (Jadran, Proi Reko ili Partizan) biće izuzetno teško. Partizan i Pro Reko su, po mom mišljenju, najjači u Evropi. O Jadranu se sve zna -naš veliki rival i sigurno da ne bi bilo lako u bokeljskom derbiju, pogotovo u četvrtfinalu Evrolige. Vidjećemo šta će biti, mi smo spremni na sve", rekao je vaterpolista Bojan Milošević.

Ni u Mladosti ne biraju. Potencijalni rivali, osim Partizana su i Pro Reko i Olimpijakos.

Četvrtfinalne utakmice su 8. i 22. aprila. Finalni turnir je 22. i 23. maja u Rijeci.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC