• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WTA MAJAMI: Jelena brani finale

Jelena Janković imenovana je za trećeg, a Ana Ivanović za sedmog nosioca Soni Erikson opena u Majamiju.

 WTA MAJAMI: Jelena brani finale Izvor: MONDO

Soni Erikson open u Majamiju se igra od 25. marta do 4. aprila igrati za nagradni fond od 4,5 miliona dolara.

One će u prvom kolu biti slobodne, a iskustvo uči da svaka protivnica poslije toga može da predstavlja potencijalnu "minu".

"Džej Džej" sastaće se u drugoj rundi sa Argentinkom Gizelom Dulko (35. na svetu, međusobni skor 2:0) ili Španjolkom Linom Domingez (86, skor 2:0).

Dalje je žrijeb vodi na Čehinju Ivetu Benešovu (31), pa na Slovakinju Cibulkovu (16) ili još jednu Španjolku, Medinu Gariges (21). Ako bi opravdala ulogu favorita, u četvrtfinalu bi mogla da se sastane sa Venus Vilijams, a u polufinalu sa Serenom Vilijams, što bi bila repriza finala iz 2008!

Ivanovićeva u drugom kolu ide na pobjednika meča Sorana Kirstea (Rumunija, 41. na WTA listi, međusobni skor 1:0) - kvalifikantkinja.

Zatim na red dolaze Mađarica Savaj, Italijanka Skjavone ili Bugarka Pironkova, a u osmini finala vjerovatno Bjeloruskinja Viktorija Azarenka, koja je u ponedjeljak "osvanula" na desetoj poziciji WTA liste, što joj je rekord karijere...

Bez preterivanja se može reći da će predstojeći turnir imati kvalitet gren slem takmičenja, pošto su učešće potvrdile sve igračice iz kruga prvih 20 na svijetu!

Ključnu razliku u odnosu na tek završeni turnir u Indijan Velsu napraviće sestre Vilijams, koje zbog dobro poznatog incidenta sa tamošnjom publikom već godinama odbijaju da nastupe u pustinji Kalifornije.

Serena je kao najbolja teniserka svijeta postavljena za prvog nosioca i pokušaće da odbrani trofej osvojen u nezaboravnom meču sa Jelenom Janković. Rezultat je tada bio 6:1, 5:7, 6:3 u korist Amerikanke.

Eventualna eliminacija Vilijamsove u ranoj fazi turnira mogla bi da rezultira smjenom na vrhu, s obzirom na to da Dinara Safina zaostaje nešto više od 300 bodova, a braniće "samo" četvrtfinale iz 2008.

Titula u Majamiju donosi 1.000 poena, finale 700, polufinale 450, četvrtfinale 250, osmina finala 140...

Jasno je da i Jankovićeva, kao aktuelna vicešampionka, može mnogo da izgubi. Jelena Dementijeva joj na WTA listi "diše za vrat", a nije daleko ni Vera Zvonareva, koja je trijumfom u Indijan Velsu dobila veliki podsticaj.

Ana Ivanović je prošle godine u Majamiju ispala već u trećem kolu, izgubivši od Lindzi Devenport, tako da će sada imati priliku da smanji veliki bodovni zaostatak u odnosu na vodeću šestorku.

Šestoplasirana Venus Vilijams ima oko 1.650 poena više od Ane, pa će šarmantnoj srpskoj teniserki trebati dosta truda i dobrih rezultata da se vrati tamo gdje je bila prije godinu-dvije.

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC