• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATP MAJAMI: Novak bježi od Mareja, traži sebe

Prošle godine u ovo vrijeme, Novak Đoković je doputovao u Majami kao šampion Indijan Velsa.

 ATP MAJAMI: Novak bježi od Mareja, traži sebe Izvor: MONDO

Bio je i teniser spreman da ugrozi Rodžera Federera i Rafaela Nadala na prva dva mjesta ATP liste.

Iz uloge lovca, najbolji srpski i treći svjetski reket pretvorio se u plijen, jer mu se Britanac Endi Marej približio na 570 bodova.

S obzirom na to da su prošle godine na Floridi obojica ispala već u drugom kolu, da titula donosi 1.000, a finale 600 poena, do razmijene treće i četvrte pozicije moglo bi da dođe samo u slučaju da Novak totalno podbaci, a da Marej ponovi uspjeh ostvaren u Indijan Velsu minule nedjelje.

Ali "renking" svakako nije najvažnija stvar u ovom trenutku.

Više od bodova, Đoković će na Soni Erikson openu u Majamiju tražiti igru i formu, koja mu je u 2008. donijela mnogo uspjeha (četiri titule, prvi gren slem, prvi Masters kup, tri finala, bronza na Olimpijskim igrama...)

Plasman u četvrtfinale Indijan Velsa, sam po sebi, nije bio loš rezultat, ali način na koji je pobijedio Vasalja Arguelja, Hasa i Vavrinku, a potom izgubio od Endija Rodika, naveo je Novaka da prizna kako ove godine mnoge stvari nisu u redu.

Put do trona na ovakvom turniru je dug i mukotrpan. Do trofeja treba slaviti šest pobjeda, a konkurencija je najjača moguća.

Kao i obično, Đoković će biti slobodan na startu takmičenja, a žreb obavljen u ponedjeljak, za protivnika u drugom kolu mu je odredio Nijemca Filipa Kolšrajbera ili nekog od tenisera koji u glavni žrijeb dođu iz kvalifikacija.

Sa Kolšrajberom (36. na ATP listi) se sastao samo jednom i pobijedio ga u Indijan Velsu prošle godine - 6:3, 6:2.

Treći nosilac turnira potom bi mogao na Letonca Gulbisa, Kipranina Bagdatisa ili Francuza Matjea, a u osmini finala vjerovatno na Čeha Berdiha ili Amerikanca Blejka.

Ako Novak bude uspješan, prepreku u četvrtfinalu trebalo bi da predstavlja Francuz - Žil Simon (osmi na svetu) ili stari poznanik Žo Vilfred Conga (11), a u okršaju za finale Rodžer Federer ili Endi Rodik.

Prvi igrač svijeta Rafael Nadal ne bi trebalo da ima ozbiljnijeg protivnika prije polufinala, kada bi mogao da se sastane sa Marejom, Verdaskom, Nalbandijanom...

Nagradni fond turnira iznosi 4.500.000 dolara. Pobjedniku će pripasti 605, a poraženom finalisti 295 hiljada "zelembaća".

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC