• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Superderbi prije finala

Poslastica za sve ljubitelje vaterpola svakako će biti četvrtfinalni duel Partizana i Juga u Evroligi.

 VATERPOLO: Superderbi prije finala Izvor: MONDO

Bez obzira na to što su dobili najtežeg moguće od svih potencijalnih rivala (u opciji bili još zagrebačka Mladost i kotorski Primorac), crno-bijeli ne mijenjaju ambicije.

"Sigurno je da smo dobili najkvalitetnijeg protivnika od sva tri potencijalna. Predstoje pravi vaterpolo spektakli u Beogradu i u Durbovniku. Tradicija i rivalstvo ova dva kluba govori da će to biti superderbi i finale prije finala. Naše želje i ambicije da odemo na Fajnal-for i potom budemo prvaci Evrope nisu promijenjeni poslije žrijeba", izjavio je za MONDO direktor Partizana Darko Udovičić.

On je objasnio i to što je žrijebom u Rimu odlučeno da Partizan u drugoj utakmici bude gost, iako je po plasmanu zaslužio da se revanš igra na Banjici.

Prema riječima Udovičića, u vaterpolu nije kao u drugim sportovima, pa se i domaćinstvo odlučuje žrijebom.

Trener Juga Elvis Fatović ocijenio je da su šanse za prolaz podjednake. "Nisam imao nekih specijalnih želja za četvrtfinale jer su sve ekipe podjednako dobre. Partizan je tim koji karakteriše spoj iskustva i mladosti, dobro su pokriveni na svim pozicijama, kao i mi, i mislim da će to biti prava muška borba", izjavio je Fatović hrvatskim medijima.

U svakom slučaju, ključaće voda 8. aprila na Banjici i 22. aprila u Gružu (Dubrovniku).

Jug je trostruki prvak Evrope, a poslednji put na evropski tron popeo se u sezoni 2005/06. Klub iz Dubrovnika osnovan je 1923. godine, a prvak nekadašnje Jugoslavije bio je 22 puta. Ima šest trofeja prvaka Hrvatske (četiri uzastopne titule od 2004. do 2007. godine).

Jug je i aktuelni vicešampion Evrope. U prošlogodišnjem finalu izgubio je od italijanskog Pro Reka.

Ove sezone Jug je već, praktično, obezbijedio titulu prvaka regionalne Jadranske lige (dva kola prije kraja vodi i ne bi trebalo da bude iznenađenja).

Ekipu sa klupe predvodi nekadašnji igrač Elvis Fatović. Jug ima nekolicinu vrhunskih igrača, hrvatskih reprezentativaca, među kojima su Miho Bošković, Sandro Sukno, Pavo Marković, kao i Maro Joković, koji doduše ima zdravstvenih problema i mora da miruje mjesec dana.

Jedna od glavnih poluga ekipe je golman Frano Vićan, doskorašnji reprezentativac, koji je poslije Olimpijskih igara u Pekingu, najavio da neće više braniti za hrvatsku selekciju, a nedavno je tu odluku potvrdio.

I Mile Smodlaka je važan šraf Juga,a i on je objavio kraj reprezentativne karijere. Ne treba zaboraviti ni iskusnog Amrikanca Tonija Azeveda.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC