• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Divac i Savo: Zašto je smijenjen Miklja?

Divac i Savo Milošević oštro kritikovali gradonačelnika Đilasa zbog smjenjivanja Igora Miklje. "To je bahato i nedemokratsko ponašanje", kaže Savo.

 Divac i Savo: Zašto je smijenjen Miklja? Izvor: MONDO

Predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac i nekadašnji fudbalski reprezentativac Srbije Savo Milošević zatražili su objašnjenje od gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa zbog smjenjivanja Igora Miklje sa funkcije beogradskog sekretara za sport.
Na konferenciji za novinare u Beogradskoj filharmoniji, Divac i Savo Milošević izrazili su podršku Miklji, ocjenjujući da je on dobro radio svoj posao.

"Ljudski i profesionalni razlozi su u osnovi moje odluke da podržim ljude kao što je Miklja. Radi se, prije svega, o dobrom novinaru koji je isto tako dobro obavljao posao na mjestu gradskog sekretara za sport", rekao je Divac.

Bivši gradski sekretar za sport kritikovao je "samovolju i bahatost" u načinu na koji je smijenjen. "I dalje ne znam prave razloge za moju smjenu", naveo je Miklja i precizirao da se u saopštenju o njegovoj smjeni nijednom riječju ne kritikuje njegov rad.

"Ovim putem želim da ukažem na negativnu društvenu pojavu, odnosno samovolju tipa 'to će biti tako, jer ja tako hoću", precizirao je Miklja.

On je odbio mogućnost da je uzrok njegove smjene u eventualnoj "podjeli kolača" oko novca koji se "vrti" oko organizacije Univerzijade."To nema nikakve veze sa odlukom o mojoj smjeni", kategoričan je Miklja, uz napomenu da ni neisplaćena dugovanja Crvene zvezde i Partizana za korišćenje objeklata SRC Tašmajdan nisu bili razlozi za smjenjivanje.

"Partizanu nije poklonjeno igranje u Areni, oni su to platili. Grad se 'ogrebao' jer je dobio novac od te utakmice, ali i pohvale od Evrolige zbog rekorda i organizacije meča. Pošto će crno-bijeli ponovo igrati u Areni, očekujem da direktor Tašmajdana ponovo podnese ostavku, a pošto grad organizuje meč, i Đilas", rekao je Miklja.

Miklja je naglasio da u srpskom sportu postoji "zmijsko leglo", ali nije se bavio konkretnim optužbama.

Jedan od najboljih srpskih fudbalera svih vremena, Savo Milošević, istakao je da on pod "leglom" podrazumijeva činjenicu da je u srpskom fudbalu do sada ubijeno pet predsjednika klubova, kao i generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore Branko Bulatović.

Milošević je, takođe, kritikovao i način na koji je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas smijenio Miklju. "Radi se o pojavi u društvu koju bih nazvao bestidnom i nedemokratskom. Odluku je donio čovjek s kojim smo se zajedno borili protiv prošlog režima. Presudila je lična sujeta i lična frustracija, a bahato ponašanje Đilas je dokazao tako što nije želio da nas primi kada smo zahtijevali objašnjenje", rekao je Milošević.

Bivši fudbalski reprezentativac Srbije istakao je da će, ako se Đilas ne oglasi, na Glavnom odboru Demokratske stranke zatražiti objašnjenje. "Zatražiću mišljenje Glavnog odbora stranke jer je ovo i stranački problem. Ovo je udar na sve ljude koji žele da naprave pozitivne promjene u sportu. U toku je ozbiljan udar na sport kroz pitanja o privatizaciji i Zakona o sportu", smatra Milošević.

Doskorašnji gradski sekretar za sport podsjetio se studentskih protesta iz 1996. godine kada je zajedno sa Savom Miloševićem prisustvovao okupljanjima. "Savo i ja smo bili na protestima, Divac je slao poruke... Ovo je prvi put da nas je neki političar ponovo spojio, ali ponavljam, neću da se bavim njime", dodao je Miklja.

Miklja je razriješen dužnosti 9. marta, ali Gradska uprava tada nije obrazložila razloge za smjenjivanje, već je u saopštenju navedeno da je on "obavio veliki dio posla u kratkom periodu", kao i da će "njegovo iskustvo biti od velike koristi budućem sekretaru ali i gradonačelniku u predstojećim poslovima".

Miklja je smijenjen tri dana pošto je direktor Tašmajdana Milan Petrović podnio ostavku zbog velikih dugovanja košarkaških klubova Partizan i Crvena zvezda. On je donio takvu odluku jer je, kako je rekao, Partizan nagrađen igranjem utakmice u Beogradskoj areni i pored obaveza koje ima prema Pioniru.

Partizan je na utakmici protiv Panatinaikosa oborio rekord Evrolige po broju gledalaca na jednom meču najelitnijeg evropskog takmičenja - 22.567.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC