• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Partizan izbacio Zvezdu iz Kupa

Rukometaši Partizana, preko vječitog rivala, nastavili su pohod ka trećem uzastopnom trijumfu u Kupu Srbije! Na Banjici, 26:25 za crno-bijele.

 RUKOMET: Partizan izbacio Zvezdu iz Kupa Izvor: MONDO

Kao "gosti" na domaćem parketu SC Banjica, crno-bijeli su u dramatičnom meču savladali Crvenu zvezdu sa 26:25 (12:13) i plasirali se u četvrtfinale.

Vječiti rukometni derbi odigran je na Banjici, iako je žrijebom bilo određeno da Zvezda bude domaćin, ali crveno-bijelima uprava SC Šumice nije dozvolila da organizuju meč, zbog nagomilanih dugova.

Zato je duel odigran u domu vječitog rivala, a presudni momenat dogodio se tri sekunde prije kraja kada je Dušan Beočanin postigao pobjedonosni, 26. gol za lidera prvenstva i devetostrukog pobjednika Kupa.

Crvena zvezda je u grubom finišu, sa mnogo isključenja, ispustila vođstvo od 23:21 i tako doživjela drugi poraz ove sezone od Partizana, koji je bio bolji i u jedinom prvenstvenom duelu do sada.

Crno-bijeli ostaju u igri za "duplu krunu". U prvenstvu imaju bod više od Kolubare, a od trijumfa u Kupu dijele ih još tri koraka.

Najefikasniji igrač meča bio je pivot Partizana Miloš Minić, koji će srijedu, 25. mart, pamtiti po 11 golova u mreži najvećeg rivala i zvaničnog šampiona Srbije, u čijim je redovima bolji od ostalih bio mlađi brat srpskog reprezentativca Petra Nenadića, Draško, sa šest golova.

Meč je odigran bez direktnog prenosa na TV-u, pred svega 1.000 gledalaca u pozorišnoj atmosferi i to ne bi trebalo da bude slučaj, ukoliko se radi na popularizaciji rukometa u Srbiji, a na krilima poslednjih uspjeha muške seniorske reprezentacije.

Dan ranije, Kolubara iz Lazarevca takođe se plasirala u četvrtfinale Kupa, ubjedljivom pobjedom protiv Radničkog u Kragujevcu (29:20).

REZULTATI OSMINE FINALA KUPA:

U utorak:

Radnički (KG) - Kolubara 20:29

U srijedu:

Crvena zvezda - Partizan 25:26

Vranje - Zlatar 10:0 (Zlatar odustao od takmičenja)

Dinamo - Rudar 33:26

Proleter - Metaloplastika 25:24

ORK Niš - Smederevo 26:28

Vojvodina - Zaječar 31:28

Crvenka - Jugović 22:24

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC