• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAJAMI: Viktor, pa Janko na terenu...

U četvrtak uveče po našem vremenu startovaće i srpski teniseri na drugom Mastersu sezone, u Majamiju.

 MAJAMI: Viktor, pa Janko na terenu... Izvor: MONDO

Prvi će na teren Viktor Troicki, poslije 19.30, a protivnik u prvom kolu 4.500.000 dolara vrijednog ATP turnira Serije 1.000 biće mu francuski teniser Nikolas Devilde, trenutno 60. na svijetu, što je za 19 pozicija lošiji plasman od Viktorovog.

Troicki i Devilde nikada se nisu sastajali, a ko bude pobijedio u prvom međusobnom meču, zaradiće 7.050 dolara, 10 ATP poena i duel drugog kola sa 14. nosiocem Davidom Nalbandijanom. Argentinac je izbacio Troickog na prethodnom Mastersu, u trećem kolu Indijan Velsa.

Malo poslije Troickog, na teren će i njegov kolega iz Dejvis kup reprezentacije Srbije, Janko Tipsarević, koji će se u prvom kolu, ne prije 20.30, sastati sa Argentincem Hozeom Akasusom, 42. na ATP listi. Tipsarević i Akasuso nisu se sastajali od 2007. godine, kada je Argentinac dobio duel u Kazablanki sa 6:4, 6:4.

Bolji iz drugog susreta igraće protiv 30. nosioca, Austrijanca Jirgena Melcera.

Turnir u Majamiju prilika je za Tipsarevića da popravi formu, koja nije baš sjajna u 2009. godini. Od početka sezone, Janko je zabilježio samo četiri pobjede i šest poraza na ATP turnirma.

Tipsareviću je dobar nastup na ovogodišnjem Mastersu u Majamiju neophodan i da bi odbranio bodove osvojene prošle sezone, kada je stigao do četvrtfinala. Tamo ga je zaustavio Rus Nikolaj Davidenko, koji je kasnije i osvojio Majami.

Ana možda u petak, Jelena u subotu

Priliku da povrati titulu u gradu na Floridi imaće Novak Đoković, koji je poslije šampionskog pohoda u 2007. godini, prošle sezone poražen već u prvom meču, drugog kola, protiv malo poznatog Južnoafrikanca Kevina Andersona.

I 2009. godine, prvi rival trećem teniseru svijeta i trećem nosiocu u Majamiju, koji je bio slobodan u prvom kolu, biće kvalifikant, Kanađanin Frenk Dančević (114. na ATP listi). On je na startu priredio malo iznenađenje i eliminisao Nijemca Filipa Kolšrajbera sa 2:0 (6:4, 7:6).

Đoković i Dančević jednom su se sastajali, 2008. godine u Torontu bilo je 2:0 za srpskog tenisera (6:4, 6:4).

U ženskom singlu, Srbija naravno ima dvije predstavnice, a obe su slobodne u prvom kolu. Ana Ivanović, sedmi nosilac, zna da će se u drugom sastati sa kvalifikantkinjom iz Ukrajine Marijom Koritsevom, ali ne i kada. Organizator bi taj meč mogao da uvrsti u raspored u petak ili subotu.

Vjerovatno u subotu, startovaće i (3) Jelena Janković, ali protiv koga, saznaće kada bude odigran duel između Žizele Dulko i Lino Domingez.

Nagradni fond u ženskoj konkurenciji takođe je 4.500.000 dolara.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC