• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OKS: Budžet kroji sastav reprezentacija

OKS ove godine će od ministarstva omladine i sporta dobiti 50 odsto manje novca nego 2008.

 OKS: Budžet kroji sastav reprezentacija  Izvor: MONDO

Član predsjedništva OKS Velibor Sovrović dodao je da će manjak u kasi uticati i na pripreme takmičara za Evropski olimpijski festival mladih (EYOF) u Tampereu i podsjetio da granski savezi još uvijek nisu dobili novac od ministarstva za 2009. godinu.

"Imamo realan problem sa novcem, pošto su sredstva koje bi trebalo da dobijemo od ministarstva 'skresana' za 50 odsto. Velike kompanije već su zaokružile svoje budžete i pred nama je težak posao pronalaženja sponzora", izjavio je Sovrović na konferenciji za novinare poslije sastanka predsjedništva OKS.

On je rekao da se do sada 230 srpskih sportista prijavilo ili steklo pravo za učesće na Mediteranskim igrama.

"Imamo oko 230 sportista koji žele da učestvuju, a uz to još 99 takmičara za EYOF. To je veliki izdatak i nisam siguran da ćemo moći da ga finansijski iznesemo".

Sovrović je naveo da je na predsjedništvu OKS predloženo da na pomenuta takmičenja putuju reprezentacije u sportovima u kojima Srbija ima realne šanse da ostvari dobre rezultate.

Generalni sekretar OKS Đorđe Višacki naveo je da pripreme za Mediteranske igre i EYOF još nisu počele, što bi moglo da predstavlja problem za sportiste.

Konačan stav po pitanju priprema i brojnosti srpskih reprezentacija na dva takmičenja, OKS će saopštiti nakon procjene programske komisije, za čijeg predsjednika je izabran Nebojša Ilić.

Izabrani su i predsjednici ostalih resornih komisija, a formirana je i nova, za saradnju sa evropskim sportskim institucijama, čiji predsjednik će biti Predrag Manojlović.

Za predsjednika komisije za marketing izabran je Velibor Sovrović, dok će komisiju za finansijsko poslovanje voditi Ivan Todorov.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC