• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kim Klajsters - nova teniska mama

Kim Klajsters, nekada prva igračica svijeta, uvjerena je da je to što ima malo dijete neće spriječiti da se vrati u vrh svjetskog tenisa.

 Kim Klajsters - nova teniska mama  Izvor: MONDO

Poslije povlačenja u maju 2007. godine, ona se udala za košarkaša Brajana Linča i rodila ćerku Džejdu. Sada, sa djetetom starim 13 mjeseci, objavila je da će se na WTA Tur vratiti u avgustu, tokom sezone tvrdih terena u SAD.

"Želim da vidim da li je profesionalni život moguće uskladiti sa porodicom. Mislim da jeste. Mislim da može biti dobro i mojoj ćerki i meni i da ću biti uspješna", rekla je Klajsters.

"Još sam mlada. Punim 26 za nekoliko mjeseci. Mislim da sam sposobna za tako nešto, iako ima toliko detalja, novih stvari koje su se promijenile u takmičenju i u mom privatnom životu", dodala je ona.

Ona je kazala da je o povratku razgovarala sa svojom bliskom prijateljicom i nekadašnjom rivalkom Lindzi Devenport.

Amerikanka je dokazala da je moguće uklopiti karijeru i materinstvo, pošto je osvojila tri od prva četiri turnira na kojima je zaigrala poslije "porodiljskog". Trenutno očekuje drugo dijete.

"Ostala sam u kontaktu sa Lindzi. Nikada nismo previše pričale o tenisu, više o djeci, ali u posljednje vrijeme se to promijenilo. Pitala sam je kako joj je bilo poslije povratka, kako je uklopila privatni život i tenis, kako je saradjivala sa WTA i kakve su mogućnosti. Bilo je jako lijepo čuti da nema ograničenja za te stvari".

Tenisu su se poslije dužih pauza uspješno vraćale Martina Hingis i Dženifer Kaprijati, ali nijedna od njih nije duže aktivno igrala.

Hingis se drugi put povukla 2007, kada je imala 27 godina, pošto je bila pozitivna na testu za nedozvoljene supstance, dok je Kaprijatijeva jednostavno nestala sa scene 2005. godine.

Kim Klajsters, koja je osvojila 34 turnira i držala prvu poziciju WTA liste 19 nedelja, rekla je da neće odustati čak i ako se ne vrati uspješno na tri turnira za koja se ove godine prijavila - Sinsinati, Toronto i US open.

"Trebaće mi vremena i mnogo vrijednog rada, ali jedva čekam i daću sve od sebe. Ovo radim zbog sebe prije svega".

Ona je prošle nedelje objavila da će se takmičiti na egzibicionim turnirima u SAD i u Vimbldonu, na promociji krova izgrađenog nad centralnim terenom. Tom prilikom nastupiće i Štefi Graf, Andre Agasi i Tim Henman.

(Beta-Rojters, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC