• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATP MAJAMI: Super Viktor, prošao i Janko

Srbija će imati trojicu tenisera u drugom kolu Mastersa u Majamiju - Novaku Đokoviću u četvrtak su se pridružili Viktor Troicki i Janko Tipsarević.

 ATP MAJAMI: Super Viktor, prošao i Janko Izvor: MONDO

Troicki je ekspresno slomio otpor Francuza Nikolasa Devildera (6:2, 6:3), dok je Tipsarević imao daleko teži posao sa Argentincem Hozeom Akasusom - 6:4, 4:6, 6:3.

Iako rastojanje na ATP listi između njega i Devildera iznosi samo 19 mesta, Viktor je učinio da se protivnik tokom većeg dijela meča osjeća kao 160, a ne 60. reket svijeta.

Dobio je meč za sat i četiri minuta i stekao pravo na "popravni" ispit protiv Davida Nalbandijana. Argentinac ga je prošle nedjelje eliminisao u trećem kolu Indijan Velsa (6:4, 6:2), a na Soni Erikson openu imenovan je za 14. nosioca.

Troicki nije servirao kako najbolje zna, imao je samo 44 odsto ubačenih prvih pokušaja. Zato je bio gotovo perfektan pri realizaciji brejk lopti. U prvom setu je iz tri šanse uspeo da dva puta oduzme servis Devilderu, dok je u drugom setu bio stoprocentan - 3/3.

Francuz se nakratko prenuo u samom finišu meča, kada je iskoristio jedinu dvostruku servis grešku Troickog da napravi brejk i smanji na 5:3. Član srpskog Dejvis kup tima uzvratio je već u narednom gemu, poveo je sa 0:40 i iskoristio prvu meč-loptu.

TIPSAREVIĆ IDE NA MELCERA

Tipsarević (46. na ATP listi) i Akasuso (42) očekivano su odigrali "šahovsku" partiju u trajanju od okruglo dva sata, u kojoj se svaka greška načinjena na svoj servis skupo plaćala.

Janko je odnio prevagu, pošto je poput Troickog bio gotovo nepogrešiv kada mu se ukazala šansa da napravi brejk (4/5).

Poveo je sa 1:0 zahvaljujući brejku ostvarenom već u prvom gemu, u drugom setu je opet prvi stigao do opipljivije prednosti - 3:1 - ali je Argentinac žestoko uzvratio i napravio preokret. Tipsarević je u setu odluke poveo sa 4:2 i 5:3, da bi Akasuso u situaciji kada je servirao za ostanak u meču izgubio koncentraciju i morao da potpiše predaju.

Za Tipsarevića je turnir u Majamiju izuzetno značajan, pošto je prošle godine dogurao do četvrtfinala, pa brani veliki broj bodova.

Njegov sledeći protivnik biće Austrijanac Jirgen Melcer, 30. "kosturaš" Soni Erikson opena, a poslije toga verovatno Huan Martin Del Potro iz Argentine, koji je šesti favorit turnira. Janku neće biti lako, ali nije bilo ni 2008, kada je redom rušio Hsuna, Verdaska, Johansona i Južnjeg.

Novak Đoković počeće takmičenje duelom sa Kanađaninom Frenkom Dančevićem, u petak poslije podne po centralnoevropskom vremenu.

Poslije ponoći će na teren i Ana Ivanović, koja se sastaje sa Ukrajinkom Marijom Koricevom, dok će Jelena Janković protiv Argentinke Gizele Dulko igrati u subotu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC