• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak o Dorćolu, Vajdi, Vimbldonu, braći...

"Neke od tenisera sa kojima se družim sam zvao. Neki su se sami javljali kada su čuli za turnir", rekao je Đoković pred start prvog Serbia Opena.

 Novak o Dorćolu, Vajdi, Vimbldonu, braći... Izvor: MONDO

Novak Đoković igraće u Beogradu, "pravi" ATP tenis. Od 2. do 10. maja, na tereni SC Milan Gale Muškatorović na Dorćolu, biće održan prvi ATP turnir u Srbiji, koji pripada Seriji 250.

Ali, prema riječima organizatora, Serbia Open u svemu prevazilazi tu klasu i "najavljuje" se, bar za Seriju 500 u bliskoj budućnosti.

Ipak, za to je potrebno vrijeme, a dobre vibracije sa ušća Save u Dunav, kvalitetna podloga, spontanost organizatora i gostoljubivost Beograda bili bi najbolja pozivnica da naredne godine i bolje rangirani igrači od Radeka Stepaneka (19), Ive Karlovića (24), Igora Andrejeva (25), Viktora Haneskua (34), Andreasa Sepija (37), naravno uz srpske najbolje tenisere, doći na turnir sa nagradnim fondom od 450.000 evra.

"Neke sam od tenisera sa kojima se družim sam zvao. Neki su se i sami javljali kada su čuli za turnir. Ovo je tek prva godina, a očekujem još bolja imena svake naredne godine", rekao je u intervjuu za "Blic" promoter Serbia Opena i najbolji teniser Srbije, Novak Đoković, čija je porodica uspjela da otkupi ATP licencu od turnira u Amersfortu i donese Srbiji prvi ovakav događaj...

"Kao što sam već pominjao, prva godina je najteža za turnir, kao i svaki početak u životu. Zato je bitno da sve prođe kako treba, a onda će treneri već na početku naredne godine ubacivati Srbija Open u kalendare svojih igrača. Nadam se da će i neko od srpskih igrača ući u prvih deset!"

Sada će i Novak imati priliku da igra u rodnom gradu, a da to nije meč Dejvis kupa.

"To je nešto sa čime se nisam ranije susretao. Znam koliko je posebno kada igram na domaćem terenu u meču Dejvis kupa. Mogu samo da kažem da sam jako uzbuđen, mislim da će osjećaj biti nevjerovatan", rekao je Beograđanin.

A, kome bi beogradska publika mogla da pruži najveću podršku? Biće tu i Viktor Troicki, Janko Tipsarević, Filip Krajinović, Arsenije Zlatanović...

"Zaista ne znam! To je promjenljiva kategorija. Jedan dan publika favorizuje jednog igrača, drugi dan drugog. Što nas je više predstavnika iz Srbije, to je bolje. Znači da će biti veće šanse da neko od Srba osvoji titulu", diplomatski je odgovorio Đoković, koji će, ukoliko osvoji titulu, slaviti...

"...na terenu, na Dorćolu".


Novak u riznici ima jedan gren slem turnir, Australian Open. Ali, koji bi najviše volio da osvoji?

"Vimbldon. On ima ogromnu tenisku tradiciju, a sjećam se i kada sam gledao mečeve Pita Samprasa kao mali. To je u meni ostavilo nezaboravna sjećanja".

Da bi se osvojio Vimbldon, teniser mora da ima u malom prstu "servis/volej" igru, a Đoković sve češće skraćuje poene i igra na mreži.

"To je segment igre koji sam morao da popravim. Drago mi je da se to primjetilo i da se trud isplatio!"

Od jula 2007. godine, Novak Đoković se neprekidno nalazi na trećem mjestu ATP liste. Malo je igrača koji su to uspjeli, ali i malo je onih koji ne vjeruju da Novak može bolje od toga. Upravo oni, najglasniji su ocjeni da je za to "potrebno da Đoković promijeni trenera", odnosno "da mu je neophodan neko ko je i sam bio vrhunski teniser", za razliku od sadašnjeg trenera Marjana Vajde.

"Jedna je stvar imati spoznaju o promjeni trenera, a druga implementirati tu činjenicu u realnost. To vam je kao promjena reketa. Meni Marjan odgovara zato što umije da izbalansira kada ćemo se fokusirati samo na tenis, a kada je vrijeme da ostavimo tenis po strani i ubacimo poneku šalu. Vrhunski tenis sam po sebi podrazumijeva ogroman pritisak i potrebno je da imate bar djelić vremena kada se možete opustiti", rekao je Đoković.

Novak ima dva brata, Marka i Đorđa, koji se takođe bave tenisom. Boljeg savjetodavca od najstarijeg brata ne mogu da imaju...

"Trudim se da im ukazujem na greške koje sam i sam pravio. Želim da pokažem svojim primjerom, kako u tenisu, tako i mimo njega. To mi je i dodatna inspiracija", dodao je Đoković, koji trenutno brani titulu na Mastersu u Rimu, a onda će pokušati da osvoji i prvi ATP turnir u Srbiji.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC