• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RIM: Đoković u polufinalu, čeka Federera!

Još dva koraka dijele Novaka Đokovića od odbrane trofeja na Mastersu u Rimu.

 RIM: Đoković u polufinalu, čeka Federera! Izvor: MONDO

Beograđanin je u petak eliminisao Huana Martina Del Potra u četvrtfinalu - poslije sat i 38 minuta, treći teniser svijeta pobijedio je petog sa 2:0 (6:3, 6:4).

Đoković će u polufinalu igrati sa drugim nosiocem Rodžerom Federerom, koji je u sledećem meču na Centralnom terenu bio bolji od Nijemca ruskog porijekla Miše Zvereva - 7:6, 6:2.

Duel koji bi trebalo da počne u subotu oko 14 časova biće jedanaesti između rivala iz Srbije i Švajcarske. Federer vodi sa 7:3, ali ako se računa samo poslednjih šest mečeva, onda je rezultat neriješen. Novak je nedavno slavio u polufinalu Mastersa u Majamiju, kada je bilo 3:6, 6:2, 6:3.

Do treće pobjede u isto toliko duela sa godinu dana mlađim Argentincem, Đoković (21) je došao u dva seta, kao što je to učinio u drugom kolu protiv Alberta Montanjesa (7:6, 6:0), odnosno trećem protiv Tomija Robreda (6:1, 6:1).

U prvom setu, Đoković je odmah "brejknuo" 198 centimetara visokog rivala, ali mu onda i prepustio naredni gem na svoj servis (2:1). Srbin je zatim ponovo oduzeo servis protivniku, ali ga "potvrdio" sigurnom igrom na svoj servis i kada je poveo sa 4:1 nije se više osvrtao... Do 6:3 stigao je poslije 38 minuta.

Drugi set počeo je energičnijom igrom Del Potra, koji je sezonu počeo na devetom, a maj dočekao na petom mjestu WTA liste... Ipak, on nije uspio da oduzme servis Đokoviću iz dvije prilike za to, a kada nije iskoristio svoju šansu, brzo je "platio".

Đoković je pojačao baš kada je trebalo, poveo sa 4:2, 5:3 i konačno 6:4, iako je imao meč loptu još na servis Del Potra u devetom gemu.

Treći teniser svijeta i treći nosilac u "vječnom gradu" i protiv Del Potra pokazao je da se nalazi u odličnoj formi, "slušaju" ga oba udarca sa osnovne linije, servis je i dalje raznovrstan, a Novak je u petak bio naročito precizan kada je izvodio "drop šot".

Plasmanom u polufinale, Đoković je zaradio 103.450 evra i odbranio 360 od 1.000 poena koje je osvajanjem titule sakupio prije godinu dana.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC