• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTUTGART: Jelena poklekla poslije dva sata

Jelena Janković nije uspjela da se plasira u polufinale turnira u Štutgartu. Bolja od nje bila je Flavija Peneta - 2:6, 6:4, 6:4.

 ŠTUTGART: Jelena poklekla poslije dva sata Izvor: MONDO

Džej Džej će tako trofej osvojen prošle godine morati da preda.

Najbolja srpska teniserka drugi put je poražena od 27-godišnje Italijanke u sedmom međusobnom duelu. Kao i dan ranije protiv Sabin Lisicki, Jelena je povela 1:0 u setovima, ali za razliku od meča sa Njemicom, 14. teniserka sa WTA liste je napravila preokret.

Jankovićeva je prvu brejk priliku iskoristila za vođstvo od 3:1. Iako je Peneta odmah uzvratila, to nije poremetilo srpsku teniserku, koja je dodala gas, osvojila naredna četiri gema i riješila prvi set u svoju korist - 6:2.

U tom periodu Peneta je napravila tri asa, Jelena nijedan, ali je četvrta igračica svijeta znatno više pogađala prvi servis.

Međutim, u nastavku je Jeleni "oslabio" servis i više je griješila što se odrazilo u petom gemu drugog seta kada je Italijanka napravila brejk za 3:2.

Jankovićeva je nedugo zatim sjajno odigrala gem na servis protivnice i bez izgubljenog poena anulirala prednost Penete - 4:4. Ipak, opet je stala. Italijanka je uspjela da ponovo napravi brejk, a potom i set privede kraju - 6:4.

Peneta je u trećem setu nastavila sa dobrom igrom. Odmah je povela sa 2:0, a zatim i 30:0 na servis protivnice, ali je Srpkinja ipak uspjela da prekine seriju Italijanke od četiri uzastopna gema i "veže" tri u svoju korist - 3:2.

Međutim, Italijanka je ponovo zaigrala bolje i napravila novi preokret - 4:3. Jelena je imala dvije šanse da izjednači na 4:4 na servis protivnice, ali ih nije iskoristila. I to je bio kraj nadanja da će odbraniti titulu u Štutgartu.

Smanjila je Srpkinja na 4:5, ali Peneta nije propustila priliku da na svoj servis stavi tačku na meč, poslije dva sata borbe.

Italijanka će se u subotu će se za plasman u finale boriti protiv pobjednice meča Dinara Safina (Rusija) - Agnješka Radvanska (Poljska).

Nagradni fond turnira u Štutgartu je 700.000 dolara, pobjednica će osim čeka na 107.000 dolara zaraditi i 470 WTA poena.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC