• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak: Niko nije nepobjediv, pa ni Rafa

Novak Đoković je poslije dva spektakularna finala sa Rafaelom Nadalom, u Monte Karlu i Rimu, u kojima je poražen, konačno stigao u Beograd.

 Novak: Niko nije nepobjediv, pa ni Rafa  Izvor: MONDO

Gostujući u emisiji "Svedok" na RTS, autora Nenada Lj. Stefanovića, najbolji srpski teniser je pričao o Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru, svom odnosu sa njima, savremenim trendovima u tenisu...

"Mislim da niko nije nepobjediv", počeo je Đoković, koji vjeruje da je u Monte Karlu bio bliži pobjedi nad prvim reketom svijeta.

"Nadal je dokazao da je trenutno najbolji. Strpljiv je i svaki poen igra kao da je najvažniji, a to može da uradi jer je dovoljno snažan da to fizički izdrži. On je najizdržljiviji igrač. Na sve to, mentalno je jak", dodao je Beograđanin, koji će 22. maja proslaviti 22. rođendan.

On je potvrdio ono što su svi mogli da zaključe prateći njegove mečeve preko televizije - da ima prisniji odnos sa Nadalom nego sa Federerom.

Potvrda toga je viđena i na ceremoniji dodjele nagrada u Rimu kada je Novak izveo svoj šou (imitirao je Nadala) upravo na insistiranje Španca.

"Sa Nadalom imam iskreniji odnos, jer je on čovjek za primjer u svakom pogledu. Nemam kompleks, mogu to da kažem. Od njega ne možete čuti ružnu riječ. Zna da prihvati poraz na sportski način".

Međutim, uvjerava da i sa Federerom nema loš odnos.

"Sa Federerom imam korektan odnos mada ne mogu da kažem da smo prijatelji. Tu smo, negdje između".

Đoković se osvrnuo i na predaje mečeva na kojima su mu zamjerale mnoge kolege.

"Žao mi je što sam stekao reputaciju igrača koji se pretvara da je povrijeđen, jer nije tako. Zdravlje mi je prioritet. Da mi neko ponudi da budem 'broj 1' po cijenu da mi to naruši zdravlje - glatko ću odbiti", poručio je Đoković.

"Tenis više nije sport. Putovanja iz nedjelje u nedjelju, promjene vremenskih zona, podloga... Organizmu je neophodno nekoliko dana za regeneraciju, a mi nemamo toliko vremena. Zato su neophodni nadljudski napori. Igrači su se pretvorili u zvijeri".

Složio se Novak i sa konstatacijom voditelja da u vrhunskom tenisu nema harizmatičnih igrača kao što ih je bilo u vrijeme Džona Mekinroa, Džimija Konorsa i Bobe Živojinovića i da je on jedan od malobrojnih koji zna da zabavi gledaoce.

"Slažem se da sada ima manje harizme. Tenis je robotizovan. Igrači žive šablonski život. Ne kažem da iko treba da bude klovn kao ja, ali treba uspostaviti odnos sa publikom. U ženskom tenisu Marija Šarapova, Serena Vilijams i Jelena Janković znaju kako da odreaguju u datom trenutku da animiraju publiku".

On će cijelu nedjelju provesti u Beogradu kako bi učestvovao na turniru u organizaciji njegove porodice Serbia open powered by Telekom Srbija.

"Za turnir nisam zaslužan samo ja, već i otac Srđan, stric Goran, majka Dijana... Turnir je teško organizovati. Ušli smo u nešto što nismo radili prije. Morali smo da slijedimo pravila", rekao je između ostalog Novak Đoković.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC