• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERBIA OPEN: Đoković pozdravio publiku

Najbolji srpski teniser pojavio se na centralnom terenu i odigrao nekoliko poena sa gledaocima. Kompletan program pomjeren za utorak.

 SERBIA OPEN: Đoković pozdravio publiku Izvor: MONDO

Kiša je poremetila program turnira Serbia open powered by Telekom Srbija.

Ni kvalifikacije nisu završene, a nevrijeme je aktere i gledaoce otjeralo sa terena SC "Milan Gale Muškatirović", pa će se takmičenje nastaviti u utorak.

Organizator je odlučio i da zvaničnu ceremoniju otvaranja turnira Serbia open powered by Telekom Srbija odloži za dan kasnije. Umjesto u ponedeljak, "vrpca će biti presječena" u utorak u 19.30.

Ipak, u ponedeljak uveče na centralni teren je izašao Novak Đoković, koji je pozdravio publiku i odigrao tri poena sa trojicom ljudi iz publike, uz ovacije gledalaca, koji su očekivali nastavak programa.

"Hvala vam što ste došli. Prvi meč trebalo bih da odigram ovde u srijedu od 20 časova, a naravno da bih volio da mi protivnik bude Janko Tipsarević", kratko je rekao treći teniser svijeta.

U utorak će na teren izaći četvorica srpskih igrača.

Filip Krajinović igraće od 12 časova protiv Španca Marsela Granoljersa, zatim će na teren izaći Viktor Troicki koji će za rivala imati Amerikanca Sema Kverija. Prvi večernji duel od 20 časova odigraće Janko Tipsarević i Argentinac Serhio Roitman. Arsenije Zlatanović, dobitnik vajld karda, imaće za rivala jednog od kvalifikanata negdje oko 13 časova na terenu broj jedan.

Prvi jutarnji meč na pomoćnom terenu održaće se u 10 časova između Lukasa Kubota iz Poljske i Slovaka Dominika Hrbatija.

Publika u Beogradu u utorak će imati priliku da pozdravi još neka velika teniska imena poput Hrvata Ivana Ljubičića, Kipranina Markosa Bagdatisa i Argentinca Giljerma Kanjasa.

Prije nego što se nebo urotilo protiv tenisa u ponedeljak ni poslednji srpski predstavnik u kvalifikacijama Boris Pašanski nije imao uspjeha. Eliminisan je u trećem kolu od Italijana Flavija Ćipole - 6:2, 4:6, 2:6

Prije Pašanskog, u subotu i nedelju, ispali su i Nikola Ćirić, David Savić, Darko Mađarovski i mlađi brat najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, Marko, čija je porodica i organizator turnira, kao i Dušan Lajović.

U ostalim mečevima kvalifikacija u ponedeljak Rumun Viktor Krivoi pobijedio je Hrvata Antonija Veića (2:6, 6:2, 6:4), a Španac Santjago Ventura bio je bolji od Žan Renea Lisnara iz Monaka (6:4, 4:6, 7:6).

Kiša je prekinula pretposlednji kvalifikacioni meč između Belgijanca Kristofa Rohusa i Francuza Nikolasa Devildera (6:3, 6:7, 5:5), dok Lukaš Kubot (Poljska) i Dominik Hrbati (Slovačka) nisu stigli ni da izađu na teren.


Već prvih dana turnira na Dorćolu se okupilo dosta poznatih lica iz svijeta sporta. U ponedeljak su mečeve gledali nekadašnji proslavljeni fudbaleri Dragan Ćirić i Savo Milošević, a uz njih je bio i bivši gradski sekretar za sport i omladinu, Igor Miklja.

Turnir Serbia Open powered by Telekom Srbija igra se za ukupni nagradni fond od 450.000 evra.

(MONDO, foto Tanjug, MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC