• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERBIA OPEN: Ovacije Zimonjiću i Nestoru

Vatromet i ovacije najboljim dubl igračima svijeta obilježili su svečano otvaranje ATP turnira Serbia open u utorak uveče.

 SERBIA OPEN: Ovacije Zimonjiću i Nestoru  Izvor: MONDO

"Veliko mi je zadovoljstvo da stojim na centralnom terenu, jednom od najboljih u svijetu. Ponosan sam na sve što se događa ovde, sada nas gleda cio svijet. Radili smo naporno 100 dana, 24 sata dnevno i ujedinili se oko jednog cilja", rekao je direktor turnira Goran Đoković, nakon što je Oliver Njego otpjevao himnu Srbije.

Gradonačelnik Dragan Đilas ocijenio je da je Beograd ovih dana, zahvaljujući teniskom turniru, pokazao da je evropski i svjetski grad.

"Ponosan što sam danas gradonačelnik. Danas smo evropski i svjetski grad. Zahvaljujem se cijeloj porodici Đoković i vjerujem da će sljedeće godine turnir biti još bolji, da ćemo imati malo više sreće sa vremenom", poručio je Đilas.

Zatim je jedna od djevojčica koje skupljaju loptice zvanično proglasila turnir otvorenim.

Najveći aplauz publike dobili su Zimonjić i Nestor, kojima je predsjednik ATP Adam Helfant uručio nagradu kao najboljem dublu u 2008. godini.

"Prije 15 godina, kada sam igrao ovde, ničega nije bilo. Hvala svima koji su pomogli, veliko je zadovoljstvo imati ATP turnir u svojoj zemlji. Nadam se da ćemo imati nekog od naših predstavnika u finalu", rekao je Zimonjić.
Kanađanin Nestor, koji je rođen u Beogradu 1972. godine, rekao je da mu povratak u glavni grad Srbije budi lijepa sećanja.

"Porodica Đoković je najzaslužnija za sjajnu organizaciju. Hvala Nenadu što igramo zajedno, imali smo mnogo uspjeha prošle godine. Vjerujem da ćemo ponoviti uspjeh u 2009. Nadam se da ću do kraja nedelje moći da vam se obratim na srpskom", kazao je Nestor.

Zimonjić i Nestor su po završetku ceremonije podijelili teniske loptice najmlađim gledaocima, a potom je uslijedio vatromet.

Svečana ceremonija otvaranja trebalo je da bude održana u ponedeljak, ali je zbog kiše odložena za 24 sata.

Turnir Serbia open powered by Telekom Srbija igra se za ukupan nagradni fond od 450.000 evra.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC