• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BMW neće neku novu Formulu 1

"Formula 1 sa dve vrste ekipa nije privlačna za BMW“, izjavio je direktor BMW- a Mario Tajsen kritikujući nova pravila FIA za narednu sezonu.

 BMW neće neku novu Formulu 1 Izvor: MONDO

Nakon što se Ferari usprotivio planovima Svjetske automobilske federacije (FIA) za narednu sezonu Formule 1, reagovali su i čelnici BMW-a upozorivši da bi se mogli povući iz takmičenja ako se ono drastično promijeni.

FIA je saopštila da će svaka ekipa koja pristane na ograničenje godišnjeg budžeta na 40 miliona funti dobiti beneficije, prvenstveno veću slobodu u tehničkom razvoju bolida.

Nakon tog prijedloga predsednik Ferarija Luka di Montecemolo optužio je FIA da će novim planom nanijeti štetu Formuli jedan jer će doći do podjele na dve vrste ekipa u F1, a da će oni koji prihvate promjene imati više slobode što prema nejgovim riječima nije fer.

S njegovim mišljenjem slaže se i direktor BMW-a Mario Tajsen koji je rekao da će ova ekipa kompanija razmisliti o daljem učešću u Formuli 1 ukoliko se ona suštinski promijeni, iako je BMW u februaru odobrio novi projekat F1 sa svojom ekipom BMW Zauber.

„Formula 1 sa dve vrste ekipa nije privlačna za BMW“, rekao je Tajsen i dodao da bi drastične promjene takmičenja u Formuli 1 mogle uticati na odustajanje od ovog projekta.

Prijedlog FIA o uvođenju ograničenog budžeta biće glavna tema sastanka Asocijacije timova F1 (FOTA) u srijedu, ali ipak bi se moglo očekivati da će čelnici najvećih timova F1 i FIA postići kompromis na zadovoljstvo obje strane.

„Prelazni period od možda dve ili tri godine bio bi najbolje rješenje“, predložio je Tajsen u izjavi njemačkim medijima.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC