• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Troicki: Sa Noletom ili Jankom, biće mi čudno

Viktor Troicki je opravdao ulogu favorita u drugom kolu turnira Serbia open powered by Telekom Srbija, savladavši Marsela Granjolersa - 6:3, 6:4.

 Troicki: Sa Noletom ili Jankom, biće mi čudno Izvor: MONDO

Drugi reket Srbije posao je završio lakše nego u prvom kolu protiv Amerikanca Sema Kverija. Tako je najavio još jedan srpski derbi, pošto će u četvrtfinalu igrati sa pobjednikom meča Novak Đoković - Janko Tipsarević.

"Mislim da je Nole favorit, ali javno tvrdim da će Janko zapeti iz sve snage i da će biti sjajan meč. Ko god da pobijedi, biće mi neobično protiv njih, da igram protiv drugova pred domaćom publikom. Čudno se osjećam čak i sada, samo kad pomislim na to", rekao je Troicki u srijedu, poslije svog duela, a pred derbi dana na Centralnom terenu, u kojem će se sastati njegove kolege iz srpskog Dejvis kup tima.

Svi, koji su izvještavali ili prisustvovali mečevima srpske DK reprezentacije, znaju kakvo prijateljstvo vlada među igračima. Da li se atmosfera među njima razlikuje sada, kada igraju jedan protiv drugog, a ne jedan za drugog, bilo je pitanje MONDA.

"Razlikuje se, nismo toliko opušteni kao kad smo u reprezentaciji, gdje se zaista sjajno slažemo. Daleko od toga da su nam odnosi sada loši, samo nije to ta atmosfera, jer su svi pomalo napeti zbog toga što ćemo igrati jedni protiv drugih u Beogradu. Malo je neobično, ali to je sport", rekao je Troicki, koji i protiv Novaka i protiv Janka vodi sa 1:0 u mečevima ATP konkurencije.

Troicki je protiv Španca (97. na ATP listi) materijalizovao očigledno veći kvalitet. U prvom setu mu je bio dovoljan jedan brejk, za 4:2, da dođe do vođstva - 6:3.

"Žao mi je što nema više navijača. Iskreno, očekivao sam više publike, ne samo na mom meču, već i na svim ostalim, bez obzira da li igraju srpski ili strani igrači. Nadam se da će do kraja turnira biti veća posjeta", osvrnuo se Troicki na skroman broj ljudi u prvih šest dana turnira.

U nastavku je Granoljers prvi stigao do brejka - 3:1. Tada se Troicki trgao i osvojio četiri uzastopna gema. Na servis rivala je imao tri meč lopte, ali ih nije iskoristio. Morao je da sačeka svoj servis da bi završio meč - 6:4.

"Igrao sam bolje i ofanzivnije nego u prethodnom kolu, protiv Kverija. Granoljers igra totalno drugačijim stilom. Mogao sam i ranije da završim meč, ali najvažnije je da sam pobijedio", izjavio je Viktor Troicki.

SJEČA "VELIKIH"

Poslije Čeha Radeka Štepaneka i Rumuna Viktora Haneskua, koji su na dan žrijeba otkazali učešće, Serbia open powered by Telekom Srbija je ostao bez još nekoliko zvučnih imena.

Markos Bagdatis, koji je dobio vajld kartu za učešće, pokazao da je duga pauza zbog povrede ostavila traga, pa je u meču prvog kola poražen od Italijana Flavija Ćipole - 6:1, 3:6, 1:6.

Treći nosilac, Rus Igor Andrejev, predao je meč kvalifikantu Lukašu Kubotu, zbog povrede rebara, kod vođstva Poljaka 3:2.

Ispao je i osmi nosilac, Kristof Rohus. U belgijskom derbiju bolji od njega bio je Kristof Fligen - 3:6, 6:4, 6:3.

Još jedno značajno ime svjetskog tenisa se nije proslavilo. Nekada sjajni Čileanac, bivši olimpijski šampion, Nikolas Masu, u potpunosti je razočarao. Lako ga je savladao Argentinac Brajan Dabul - 6:2, 6:1.

Rezultati prvog kola:

Flavio Ćipola (Italija) - Markos Bagdatis (Kipar) 1:6, 6:3, 6:1
Leonardo Majer (Argentina) - Vejn Odesnik (SAD) 6:3, 6:2
Brajan Dabul (Argentina) - Nikolas Masu (Čile) 6:2, 6:1

Rezultati drugog kola:

Lukaš Kubot (Poljska) - Igro Andrejev (Rusija, 3. nosilac) 3:2, Andrejev predao
Kristof Fligen (Belgija) - Kristof Rohus (Belgija, 8. nosilac) 3:6, 6:4, 6:3
Viktor Troicki (Srbija) - Marsel Granoljers (Španija) 6:3, 6:4

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC