• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zimonjić i Nestor: Godina 70, a igraju za 10!

Članovi najboljeg dubla svijeta u 2008. godini priznali su da žale što ranije nisu udružili snage. Nestor kaže da ne priča na srpskom jer se stidi.

 Zimonjić i Nestor: Godina 70, a igraju za 10! Izvor: MONDO

Iako njihov tim ima 70 godina, oni i dalje igraju kao mladići.

Danijel Nestor (37) i Nenad Zimonjić (33) najbolji su dubl svijeta za prethodnu godinu, zvanični šampioni Vimbldona, a u rodni grad stigli su sa tri osvojena turnira u tri nedelje...

Kakav tenis u četrdesetim prikazuju dvojica ponosnih očeva, a i jedan i drugi imaju blizance, nameće se pitanje: da li žale što se nisu udružili ranije?

"To je teško pitanje... Imao sam mnogo uspjeha i sa nekim prethodnim partnerima. Sa Markom Noulsom sam 2002. i 2004. godine završavao sezonu kao prvi", kaže Nestor, koji je u 17 godina na ATP turu odigrao 101 finale dublova!?

"Žalim samo što sa Nenadom nisam počeo da igram na početku sezone, te 2007. godine, jer je jako komplikovano promijeniti partnera usred sezone, naročito ako imate dugoročni dogovor sa nekim igračem. Ali, razgovarali smo tada i znao sam da je vrijeme za promjenu", dodao je Nestor, nekada Nestorović, koji je sa četiri godine napustio Beograd i vratio se tek prije godinu i po dana, kada je počeo da trenira sa Zimonjićem.

Prije Nenada, Danijel je sa Bahamcem Noulsom i Kanađaninom Sebastienom Loroom postao olimpijski šampion, kao i pobjednik svih velikih turnira, uključujući Rolan Garos, Australijan Open, US Open, finale Masters serije... Ali, ne i Vimbldona.

Ta kruna došla je prošle sezone u paru sa srpskim teniserom i to je bio period potpune dominacije ovog para.

Zimonjić je, takođe, imao uspjeha u igri parova prije dogovora sa Nestorom, ali kaže da mu je žao što ta saradnja nije nastavljena poslije 2001. godine, kada su prvi put zaigrali zajedno i osvojili turnir u Lionu.

"Za mene je dugo godina bilo teško da nađem stalnog partnera, što je jako važno za uspjehe. Igrao sam sa Leandrom Paesom 2005. godine, potom sam cijelu sezonu igrao u paru sa Fabrisom Santoroom, da bi na kraju došlo do dogovora između Nestora i mene. Žalim što se to nije dogodilo još 2001. godine, jer bi to bilo idealno", nadovezao se Zimonjić i dodao:

"Ali, to što smo 2008. završili na prvom mjestu govori u prilog tome da smo donijeli prave odluke".

Mnogi su očekivali da će Nestor na konferenciji za medije, bar probati da priča na srpskom, ali nije... stidi se. Kaže da razumije mnogo stvari, ali da mu je glupo da pokuša da priča i to zbog Zimonjića.

"Neću ni da probam. Kada probam, on stalno zbija šale na moj račun i obeshrabruje me...", kaže Nestor.

I to malo što zna, velikim dijelom odlazi na psovke, za koje kaže da je naučio tokom ATP tura od srpskih igrača sa kojima se druži, ali i od nekih prijatelja, Srba, sa kojima provodi vrijeme u Torontu.

Ipak, kada odigra loš poen...

"...psujem na engleskom", kroz smijeh je pričao Nestor.

U BEOGRADU KAO U TORONTU

On kaže da je "nevjerovatno kako izgleda sve na Serbia Openu, s obzirom na to da je ovo prvi ATP turnir u Srbiji".

"Svaka čast porodici Đoković, osjećam se kao da sam u Torontu. Zaista se vodi računa o svakom igraču ovde. Sjajno je biti u rodnom gradu".

Prošle sezone, poslije osvajanja Kvinsa i Vimbldona, Nestor i Zimonjić su nastavili trijumfalnu seriju u Torontu.

"Tada sam se osjećao kao da igram u svom gradu, jer je publika bila uz Danijela. Bilo bi lijepo kada bismo i u Beogradu igrali finale i uspjeli da osvojimo turnir", nada se Zimonjić koji odbija sve tvrdnje o tome da su "već osvojili Serbia Open".

"Nijedan sportista ne započinje takmičenje sa idejom da ga je već osvojio. Ukoliko ne igramo dobro, skoro svako može da nas pobijedi", tvrdi Nenad, koji će za rivale u prvom kolu imati srpsku kombinaciju Darko Mađarovski/Marko Đoković.

Ipak, nema sumnje ko je tu favorit, pa je tako srednji od braće Đoković u utorak, trenirajući u isto vrijeme kad i Zimonjić i Nestor, doviknuo: "Nenade, ugani zglob!"

A, Nenad je u Beograd donio i lakšu povredu lijevog koljena, na kojem nosi bandažu.

"Bolje sam. Prijale su mi terapije u Monte Karlu, tako da mogu normalno da serviram i okrećem lijevu nogu. Nosiću ipak zavoj, koji bi trebalo da smanji pritisak na tetivu".

Od kada su Zimonjić i Nestor počeli da igraju zajedno, najveći rivali su im braća Bob i Majk Brajan, sa kojima iz nedelje u nedelju vode velike bitke na turnirima, ali i u ATP trci...

Nekoliko puta smjenjivali su se na prvom mjestu, ali više uspjeha imaju Beograđani. Dobili su pet od osam duela sa Brajanima, s tim da su izgubili prva dva, "dok se još nisu uigrali".

"Svaki duel sa njima je neizvjestan. Imam fin odnos sa Brajanima van terena, ali na terenu nema prijateljstva. Oni više vole da koketiraju sa publikom, glasniji su, stalno skaču jedan drugome na grudi kada osvoje poen, nekada te namjerno pogode lopticom iz blizine, ali to je sport i svako se trudi da dođe do pobjede. To moraš da razumiješ kao sportista i to ne može da utiče na naš odnos van terena", opisao je Nestor dugogodišnje rivalstvo sa Amerikancima.

Kanađanin je dodao da se i dalje sjajno osjeća, da ne primjećuje umor i godine i da, dok je tako, namjerava i dalje da se bavi tenisom.

(N. J. – MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC