• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RIM: Kuznjecova previsok bedem za Jelenu

Jelena Janković neće igrati u polufinalu turnira u Rimu, jer se u četvrtfinalnom meču nameračila na mnogo bolju protivnicu - Svetlanu Kuznjecovu.

 RIM: Kuznjecova previsok bedem za Jelenu Izvor: MONDO

Ruskinja je meč protiv srpske teniserke dobila rezultatom 6:1, 7:6 (7:3).

Jankovićeva, koja je u glavnom gradu Italije osvajala trofej 2007. i 2008. godine, u prvom setu nije imala adekvatan odgovor na odličnu igru Ruskinje, koja je još jednom potvrdila da se nalazi u odličnoj formi.

Kuznjecova, koja je prošle nedelje slavila u Štutgartu, nadigravši u finalu najbolju teniserku svijeta Dinaru Safinu, dominirala je na startu. Ona je vrlo brzo stigla do brejka (3:1), a zatim za samo pola sata igre ubjedljivo slavila, nanizavši još tri gema - 6:1.

Jelena, na drugoj strani, nije loše servirala, ali je to slabo koristila - na prvi servis ostvarila je samo 40 posto uspješnih poena, a na drugi svega 33 odsto. Ruskinja je sa druge strane osvojila 61 odsto poena na prvi, a čak 82 odsto je bila uspješna poslije drugog servisa.

Ipka, Džej Džej je u nastavku pojačala igru. Poslije serije brejkova, Kuznjecova je prva stigla do osjetnijeg vođstva (4:2), ali je Jelena, zahvaljujući svojoj agresivnosti na terenu uspjela da uvede meč u taj-brejk i pokuša da produži duel.

Ona je u odlučujućem delu meča dozvolila protivnici da ponovo preuzme inicijativu i poslije sat i 38 minuta obezbijedi plasman među četiri najbolje.

Kuznjecova, koja na WTA listi zauzima osmu poziciju, povela je u duelima protiv Jelene Janković sa 5:4 i prekinula mini seriju od dva poraza, koje je zaredom pretrpila od srpske teniserke u 2008. godini.

Kuznjecova će se za ulazak u finale boriti sa pobjednicom duela Viktorija Azarenka (Belorusija) - Kaja Kanepi (Estonija).

Jelena Janković je poslije neodbranjene titule u Štutgartu prošle nedelje i sada u Rimu izgubila veliki broj WTA poena.

Turnir u Rimu igra se za ukupni nagradni fond od dva miliona evra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC