• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SO: Zbogom Ljubo, benvenuti Flavio!

U četvrtak popodne nastavljena je "sječa" zvučnih teniskih imena na ATP turniru Serbia open powered by Telekom Srbija.

 SO: Zbogom Ljubo, benvenuti Flavio!  Izvor: MONDO

Poslije Giljerma Kanjasa, Markosa Bagdatisa, Igora Andrejeva, Nikolasa Masua, Janka Tipsarevića, Sema Kverija i Stiva Darsisa, koji su eliminisani zbog loše igre, povreda ili teškog žrijeba, na tribine se preselio i Ivan Ljubičić.

Potom je, da sve bude "kako treba", stradao i sedmi nosilac, Francuz Arno Klemon. I to od kvalifikanta, Italijana Flavija Ćipole, koji na Dorćolu nastavlja turnir iz snova.

Nekada trećeg tenisera svijeta, Ljubičića, u osmini finala eliminisao je Brazilac Markos Daniel sa 2:0 u setovima (6:4, 6:3). Ljubičić, inače Banjalučanin, imao je otvorenu podršku beogradske publike, ali ne i formu za završnicu turnira.

Daniel je u Beograd stigao bez ijedne pobede na četiri ATP turnira ove sezone, kao 119. igrač na svijetu, a onda je u dva kola eliminisao dvojicu nekadašnjih članova Top 10 grupe i osvajača turnira Masters serije - Giljerma Kanjasa (3:6, 6:1, 6:4) i Hrvata.

Istina, Kanjas je trenutno 107. na svetu, a Ljubičić 53, tako da nisu imali pravo da potcijene Daniela, koji je u martu osvojio jak čelendžer u Marakešu, Tretorn Serije plus.

U četvrtfinalu, Brazilac će se sastati sa četvrtim nosiocem, Italijanom Andreasom Sepijem, koji je u prvom meču u četvrtak preslišao Argentinca Leonarda Majera sa 2:0 (6:4, 6:1).

Pobjednik njihovog duela u petak biće rival u polufinalu jednom od dvojice preostalih Srba u glavnom žrijebu, (1) Novaku Đokoviću ili (5) Viktoru Troickom.

Flavio Ćipola, 122. teniser svijeta, startovao je u drugom kolu kvalifikacija i od tada nanizao i četvrtog rivala.

Posle Pavela Čekova (6:4, 4:6, 6:2), Borisa Pašanskog (1:6, 6:4, 6:2) i Markosa Bagdatisa (1:6, 6:3, 6:1), omaleni Italijan nadigrao je i 57. na svijetu, poznatijeg Francuza Arnoa Klemona. Opet se igralo u tri seta - 2:1 (1:6, 6:4, 6:2).

Ćipola će se u petak u 14 časova sastati sa pobednikom posljednjeg meča osmine finala: (2) Ivo Karlović - Brajan Dabul.

Ranije, formiran je još jedan par četvrtfinala, a čine ga Kristof Fligen (Belgija) i "laki luzer" iz kvalifikacija, Poljak Lukaš Kubot.

PROGRAM ZA PETAK

Centralni teren: Fligen - Kubot (12.00), Ćipola - Karlović ili Dabul (14.00), Sepi - Daniel (odmah poslije), N. Đoković - Troicki (20.00), M. Đoković/Mađarovski - Brunstrom/Roher.

Teren broj 1: Vasen/Zelani - Aspelin/Hanli (13.00), Hus/Hačins - pobjednik Granoljers/Ventura i Kveri/Roitman (odmah poslije), Nikola Ćirić/David Savić - Kubot/Marah (17.00).

(N. J. - MONDO) j

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC