• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nole preskočio i Viktora, na redu je Sepi

Novak Đoković je izborio plasman u polufinale turnira Serbia Open powered by Telekom Srbija.

 Nole preskočio i Viktora, na redu je Sepi Izvor: MONDO

Najbolji srpski teniser imao je težak zadatak, jer je poslije kolege iz srpske reprezentacije Janka Tipsarevića morao da nadigra i drugog prijatelja - Viktora Troickog.

Nole je, pred skoro 7.000 navijača, na centralnom terenu kompleksa Milan Gale Muškatirović dobio Troickog u četvrtfinalu rezultatom 6:3, 6:2.

Početak meča kasnio je oko sat vremena zbog problema sa reflektorima, koji je izazvao kvar na uličnom napajanju.

Ta pauza kao da je ostavila traga na igru Đokovića, budući da je Troicki odmah na startu napravio brejk. Novak, je međutim brzo pronašao pravi ritam, sputao malu nervozu i uzvratio istom mjerom.

Odličan servis mu je pomogao da preuzme inicijativu poslije nešto lošijeg početka, pa je vrlo brzo stekao osjetniju prednost (5:2). Troicki, koji je zatražio medicinski tajm-aut zbog glavobolje, uspio je da dobije samo još jedan gem - 6:3.

"Odlaganje početka meča malo me je poremetilo, ali sam vrlo brzo uspio da se vratim u igru. Ključni brejk pri rezultatu 3:2 mi je omogućio da se odlijepim, nakon čega mi je bilo mnogo lakše", izjavio je Nole poslije pobjede.

Nole je u nastavku posustao malo sa servisima (u prvom setu 74 odsto, u drugom 64), ali je uprkos tome prvi stigao do brejka, jer je imao bolju realizaciju (76 odsto na prvi servis, 47 drugi, dok je Troicki ostvario 60 odsto uspješnih poena na prvi i 37 odsto na drugi servis).

Treći igrač svijeta je poslije petnaestak minuta imao vođstvo od 3:1, pa igraču takvog kalibra nije ni bilo teško da materijalizuje tu prednost.

Iako je Nole djelovao ubjedljivije, publika na centralnom terenu modernog kompleksa na Dorćolu nije bila uskraćena za odličan tenis. Troicki je pokušavao da pronađe odgovor na svaki Novakov dobar udarac, demonstrirajući u više navrata vrhunsku igru.

Kada je poslije 58 minuta Đoković oduzeo protivniku još jedan gem na njegov servis (5:2), pitanje pobjednika bilo je odlučeno.

"Imao sam svoje šanse u prvom setu, ali ih nisam iskoristio. Nole je bio bolji, zasluženo je dobio meč i želim mu sve najbolje u nastavku turnira",
rekao je Troicki poslije meča, priznavši da ga je glavobolja omela da pruži Đokoviću jači otpor.

Novak, koji je na prvom ATP turniru u Srbiji najveći favorit za titulu, u polufinalu će odmjeriti snage sa Italijanom Sepijem, koji je ranije nadigrao Brazilca Markosa Danijela (6:4, 7:5).

"Hvala Bogu pa ću konačno na našem turniru igrati i protiv stranog igrača poslije dvojice naših", dodao je Novak, a zatim se zahvalio publici.

"Beogradska publika me je prijatno iznenadila što je došla u velikom broju i bodrila me i želim da i na narednim mečevima navijači popune tribine".

U drugom polufinalu sastaće se drugi nosilac Ivo Karlović i kvalifikant Lukaš Kubot.

Nagradni fond turnira Serbia open powered by Telekom Srbija je 450.000 evra, a pobedniku će pripasti 75.500 evra i 250 ATP bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC