• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BICIKLIZAM: Bunen ponovo “pao” na kokainu

Bivši svjetski prvak u Svjetskoj uličnoj trci Belgijanac Tom Bunen bio je pozitivan na kokain na kontroli prije dve sedmice.

 BICIKLIZAM: Bunen ponovo “pao” na kokainu Izvor: MONDO

Bunen je obavio test van takmičenja, a rezultate kojima je potvrđeno da je Bunen drugi put u posljednje dve godine koristio kokain u subotu je objavila njegova ekipa Kvik Step.

"Test su provele flamanske vlasti, a bio je pozitivan na kokain. To se dogodilo prije dve sedmice", kazao je portparol Kvik Stepa Alesandro Tegner.

On je dodao da je u toku sastanak vođstva ekipe na kojem se raspravlja u novonastaloj situaciji. Jan Poels, javni tužilac u belgijskom gradu Turnhoutu, kazao je da je krajem aprila izvršena pretraga Bunenove kuće i to u sklopu istrage o zloupotrebi droga.

Tužilac je odbio da kaže i da li je tom prilikom pronađena droga u Bunenovoj kući. On je bio pozitivan na kokain i prošle godine, zbog čega ga ekipa Kvik Step nije prijavila za najvažniju biciklističku trku na svijetu “Tur d’ Frans”.

Bunen se nakon toga izvinio, a vodstvo ekipe mu je oprostilo, rekavši da je riječ o privatnom problemu. Također, u februaru prošle godine on je osuđen na belgijskom sudu zbog konzumiranja kokaina, ali je prošao bez kazne.

Belgijanac će se i sada vjerovatno izvući bez kazne, jer Međunarodna biciklistička federacija (UCI) ne sankcioniše bicikliste koji su bili pozitivni na kokain izvan takmičenja.

Tom Bunen je bio svjetski prvak u Svjetskoj uličnoj utrci 2005. godine, a nedavno je po treći put pobijedio na utrci Paris-Rube (2005, 2008, 2009). On važi za jednog od najboljih svjetskih biciklista na klasičnim jednodnevnim utrkama.

(Fena)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC