• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi kreću u osvajanje Madrida

Poslije turnira Serbia Open powered by Telekom u Beogradu, najbolji teniseri Srbije preseliće se u Madrid.

 Srbi kreću u osvajanje Madrida  Izvor: MONDO

Turnir Masters serije u prijestonici Španije, okupiće od ponedeljka najbolje igrače svijeta. U isto vrijeme na novom kompleksu Kaha Mihika igraće se i prestižni ženski turnir uz učešće najbolje srpske teniserke.

Novak Đoković, kao treći nosilac, biće slobodan u prvom kolu, dok će Viktor Troicki i Janko Tipsarević imati težak zadatak na startu turnira.

Troicki će prvo ukrstiti reket sa Nikolajem Davidenkom iz Rusije, 10. nosiocem, dok će Janko igrati protiv Amerikanca Mardija Fiša.

Nole će u drugoj rundi odmjeriti snage sa pobjednikom meča Oskar Ernandez (Španija) - Martin Vasalo Argeljo (Argentina), a naredni protivnik mogao bi mu biti Radek Štepanek ili Italijan Andreas Sepi, rival iz polufinalnog meča u Beogradu.

U glavnom žrijebu mogao bi da se nađe i Dušan Vemić, koji je sa uspjehom započeo kvalifikacije. Srpski teniser je u prvom kolu pobijedio Španca Danijela Himeno Travera, osmog nosioca, sa 4:6, 7:5, 7:6 i u drugoj rundi sastaće se sa Rusom Timurazom Gabašvilijem, koji je savladao takođe domaćeg tenisera, Davida Marera.

Vemić je trenutno 457. na ATP listi, a Gabašvili 65. igrač svijeta.

U konkurenciji dama Srbiju će predstavljati samo Jelena Janković, jer je Ana Ivanović odustala od turnira u Madridu zbog povrede koljena desne noge.

Iako je četvrta "kosturašica" Džej Džej neće imati povlastice na startu, već će igrati i prvo kolo. Za razliku od muškog turnira kod dama će na početku takmičenja biti slobodne samo četiri igračice, ali ne na osnovu renkinga, nego polufinalistkinje turnira u Rimu - Svetlana Kuznjecova, Dinara Safina, Venus Vilijams i Viktorija Azarenka.

Jelena će u prvoj rundi igrati protiv Španjolke Nurije Ljagostere Vives, u drugom kolu moguće rivalke su joj Danijela Hantuhova ili Žizela Dulko, a u četvrtfinalu Nađa Petrova. Ukoliko sa uspjehom završi tri runde takmičenja, Jankovićeva bi u polufinalu mogla da naleti na najbolju teniserku svijeta Dinaru Safinu, koja je u Rimu osvojila titulu.

Turnir u Madridu igra se za ukupni nagradni fond od 8,2 miliona evra - dame 4,5 miliona, muškarci 3,7 miliona evra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC