• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RAFTING: Rusima prija Vrbas

Ruske ekipe Altai i Krasnojarsk dominirale na Otvorenom prvenstvu BiH u raftingu.

 RAFTING: Rusima prija Vrbas Izvor: MONDO

Otvoreno prvenstvo Bosne i Hercegovine u raftingu, koje je organizatorima Svjetskog prvensva poslužilo kao generalna proba pred start šampionata, koji je planiran za nedelju 17. maja proteklo je u znaku Ruskih predstavnika, koji su pokazali najbolju formu pred start prvenstva.


Ruski muški tim Altai i ženski Krasnojarsk slavili su u disciplinama sprint i head to head.

Klub Altai je na stazi Bijeli buk slavio je u sprintu sa 100 bodova i H2H sa 200 ispred banjalučkog Vrbasa, koji je imao 88, odnosno, 176 bodova. Treće mjesto u sprintu pripalo je Uni Akvarijus iz Bihaća (79 bodova), a u H2H banjalučkom Kanjonu (158).

„Olakšavajuća okolnost je da je ovo naša staza. Trenutno ostaje jedino taj žal što mi ove godine ne predstavljamo BiH na SP, ali momci iz „Una Aquariusa“ su jako iskusna i kvalitetna ekipa. Ipak, naš je plan da mi budemo naredni predstavnici BiH na međunarodnim takmičenjima. Moram napomenuti da je RK „Kanjon“ odradio sjajan posao što se tiče i današnjeg prvenstva i SP, napravili su veliki pomak za rafting u našoj državi“, rekao je Igor Kuzmanović iz KKK „Vrbas.

U konkurenciji dama Krasnojarsk je bio dominantan u obe discipline ispred Limana iz Srbije (88, 176) i domaćina šampionata Kanjona (79, 158).

„Naša očekivanja od ovog takmičenja bila su prilično skromna, jer ipak smo mi tim koji zajedno vesla samo pola godine. Ipak, dale smo sve od sebe i ostvarile svoj cilj, a to je jedno od prva tri mjesta. Ruskinje su nam i pred početak takmičenja predstavljale najjaču konkurencije, definitivno su bile favoritkinje, što su i opravdale“, rekla je Željka Gajić iz RK „Kanjon“.


Otvoreno prvenstvo BiH je bodovano i za drugu od četiri trke Lige BiH. U konkurenciji muškaraca najuspješniji je bio domaći Vrbas ispred Une Akvarijus iz Bihaća i Kanjona.
U konkurenciji dama najuspješniji je bio Kanjon i spred Ekipe Eko Viking.

Takmičenje na Vrbasu bila je druga trka sezone, koja se boduje za Ligu BiH. Preostale dvije trke voziće se na Uni i Neretvi, a ukupni pobjednici će predstavljati BIH na svim narednim evropskim i svjetskim takmičenjima.


(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC