• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Goran Đoković: Skupljamo novac za Seriju 500

Pogrešno je reći da je Serbia Open powered by Telekom Srbija opravdao očekivanja.

 Goran Đoković: Skupljamo novac za Seriju 500  Izvor: MONDO

Pogrešno, jer je prvi ATP turnir u Srbiji  prevazišao očekivanja čak i najvećih optimista, onih koji su po prirodi posla morali da budu optimisti.

Jedan od njih je i direktor turnira, Novakov stric, Goran Đoković.

Potvrda da je sve viđeno na Dorćolu u nedelji za nama bilo i "previše" dobro, stigla je od prvog čovjeka ATP organiacije, Adama Halfanta.

"Predsjednik ATP organizacije Adam Helfant rekao nam je da je naš turnir postavio nove standarde za Seriju 250 . To je odlična stvar, ali može da donese probleme ostalim turnirima, jer smo organizovali nešto što ih je prevazišlo. Helfant je bio oduševljen onime što je vidio i rekao nam je da imamo uslove da pređemo u Seriju 500, tako da je sada samo pitanje da li ćemo moći da sakupimo dovoljno novca za nagradni fond koji odgovara tom nivou", rekao je Goran Đoković.

"Nešto ćemo morati da uradimo... Mogu da kažem da ćemo dati sve od sebe da to i uspijemo".

Pogledajte FOTO GALERIJU finalnog meča i ceremonije zatvaranja.

On ne živi u ubjeđenju da je turnir protekao bez ijedne mane.

"Trenutno ne mogu da vidim nedostatke, ali kada budemo prikupili više informacija, napravićemo detaljnu analizu i vidjeti da li je nekome nešto smetalo".

Organizatorima turnira i vlasnicima ATP licence, porodici Đoković odnosno firmi Family Sport, bar prema riječima gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, teniski kompleks MGM trebalo bi da ostane na raspolaganju i preko godine uz određenu novčanu nadoknadu vlasniku, opštini Stari grad, kako bi drugi turnir, maja 2010. godine bio još bolji.

"Veliku zahvalnost dugujemo Vladi Srbije, gradu Beogradu i opštini Stari grad, koji su nam mnogo pomogli. Pokazali smo da možemo mnogo kada se ujedinimo, a ujedinili smo se oko jedne dobre stvari za našu zemlju, oko tenisa", pomenuo je Goran Đoković.

"Naslućivali smo tako nešto, ali kako je sve ispalo, moram da kažem da su naša očekivanja prevaziđena. Oduševljeni smo publikom i odazivom ljudi", dodao je on.

"U početku je ljudima vjerovatno izgledalo da je tenis samo za džet set, ali su brzo vidjeli da svako može da dođe na turnir i da on pripada cijelom Beogradu. Tribine su ubrzo bile pune i ATP je to pozdravio, jer im je publika najvažnija. Nije bitno samo da postoji kapacitet na tribinama, već i da one budu pune", bio je zadovoljan Đoković odzivom Beograđana i atmosferom koju su pravili, naročito na polufinalnim i finalnom duelu.

"Sljedeće godine ćemo se još više baviti organizacijom propratnih detalja, jer ćemo imati više vremena, a moguće je da smo ovog puta nešto propustili", zaključio je on.
Do sljedeće godine, Novak Đoković će sloviti za šampiona, a najbolji srpski teniser se nada da će tu titulu pored imena držati još dugo.

"Velika je čast i zadovoljstvo biti prvi pobjednik Serbia Opena i nadam se da će se to ponoviti i u narednim godinama", rekao je Novak poslije pobjede u finalu nad Poljakom Lukašom Kubotom.

"Prolazio sam kroz težak period, jer su me svi vidjeli kao pobjednika prije nego što je turnir i počeo. Bio je to i izazov za mene. Sada se osećam lijepo, osjećam i olakšanje i samo želim da proslavim ovaj trijumf sa porodicom i prijateljima, ali kalendar je surov i već me očekuje put u Madrid", slegao je ramenima Novak.

On kaže da ga je organizacija turnira jako zanimala i da se stalno raspitivao šta se događa, šta se sprema, mada priznaje da mu porodica nije dozvoljavala da se "mnogo miješa".

"Iako se moja porodica trudila da me isključi organizacionog dijela, nisu skroz uspjeli u tome, jer sam van terena i ja učestvovao u mnogo stvari. Na kraju, obaveza tenisera je, između ostalog, da se približi navijačima i van terena. Ipak, nisam znao sve detalje ceremonije zatvaranja. Nisam znao za avion, kako će biti intonirana himna i bio sam prijatno iznenađen".

Za kraj...

"Ponoviću ono što sam rekao odmah na terenu. Ovo nije najveći turnir koji sam osvojio, ali mi najviše znači. Nikad ranije nisam imao priliku da igram ovakve mečeve pred svojim navijačima".

Premijera je uspjela, svaki sljedeći turnir može da bude samo bolji!

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC