• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MADRID: Tipsarević odmah ispao

Učešće Janka Tipsarevića na ATP Mastersu u Madridu trajalo je sat i 38 minuta.

 MADRID: Tipsarević odmah ispao  Izvor: MONDO

Toliko je bilo potrebno Amerikancu Mardiju Fišu da nadigra srpskog tenisera u prvom kolu - 2:0 (7:6, 6:4).

Tipsarević je tako potvrdio da se ne nalazi u sjajnoj formi. On je u 2009. godini, na ATP turnirima, samo jednom vezao dvije pobjede, u Čenaju i Majamiju. Najbolji rezultat mu je četvrtfinale Čenaja, početkom januara.

U Španiju je otputovao poslije poraza od Novaka Đokovića u drugom kolu Serbia Opena powered by Telekom Srbija.

Na madridskom Mastersu, koji je prvi put ove sezone smješten u maj mesec, u termin nekadašnjeg Mastersa u Hamburgu, u muškom singlu Srbija je ostala sa dva predstavnika. Treći nosilac Novak Đoković slobodan je u prvom kolu, dok će se Viktor Troicki vjerovatno u utorak sastati sa desetim nosiocem Nikolajem Davidenkom.

Tipsarević je dobro počeo protiv Fiša, kojeg je jednom već pobijedio u karijeri i to ove godine u Sidneju (6:4, 3:6, 6:4).

Odmah je oduzeo servis 26. igraču na ATP listi i poveo sa 2:0, ali je onda Amerikanac uzvratio brejkom, pa se od rezultata 2:2 igralo gem za gem, bez brejka. Kada je Tipsarević osvojio šesti gem, otišlo se u taj-brejk, a tamo je Fiš imao više nerava i ideja u igri - 7:3 za vođstvo od 1:0 u setovima, poslije 52 minuta.

U drugom setu, Fiš je bolje počeo. Napravio je brejk na startu i tu prednost čuvao do kraja, a kada je i bilo gusto, Amerikanac je pogađao prve servise i lako riješavao probleme na terenu Aranča Sančez Vikario.

Nagradni fond muškog turnira, a uporedo se u Madridu igra i WTA turnir, je 3.700.000 evra, a pobjednik osvaja 1.000 ATP bodova.

Prošle sezone, madridski Masters održan je u oktobru, na betonu u dvorani, a titulu je osvojio Endi Marej. U ovom periodu igralo se u Hamburgu, za isti broj bodova, a titulu je osvojio Rafael Nadal pobjedom nad Rodžerom Federerom.

Prije toga, u polufinalu Hamburga, nevjerovatan duel u tri seta odigrali su Nadal i Novak Đoković, a srpski teniser imao je priliku tada da pobjedom nad Špancem postane drugi teniser svijeta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC