• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BICIKLIZAM: Valverde kažnjen, propušta Tur?

Španac Ajehandro Valverde mogao bi propustiti ovogodišnji Tur d’ Frans pošto ga je Italijanski olimpijski komitet kaznio zbog korištenja dopinga.

 BICIKLIZAM: Valverde kažnjen, propušta Tur? Izvor: MONDO

Valverde dve godine neće moći da učestvuje na trkama u Italiji zbog učešća u doping skandalu “Puerto”, a pošto jedan dio rute ovogodišnjeg Tura prolazi kroz Italiju njegov nastup na najpoznatijoj biciklističkoj trci na svetu je doveden u pitanje.

Španski biciklista i njegovi advokati međutim ne prihvataju kaznu jer smatraju da je ona nepravedna i da Italijanski olimpijski komitet nema ovlaštenja da kažnjava španskog vozača.

“U potpunosti podržavamo Alehandra i žalićemo se kako bi više institucije, koje su objektivnije od italijanskog olimpijskog komiteta mogle što pre ukinuti ovu nepravednu kaznu”, saopštila je Valverdeova ekipa Ses Deparnj.

Valverde je kažnjen nakon što je DNK testom utvrđeno da uzorci njegove krvi koje je dao u Italiji tokom prošlogogišnjeg Tura odgovaraju jednom od šifriranih dopingovanih uzoraka krvi otkrivenih u španskoj anti-doping operaciji “Puerto” 2006. godine.

Alehandro Valverde, osvajač dve etape na prošlogodišnjem Turu i deveti u ukupnom plasmanu, odbacio je sve optužbe o korištenju nedozvoljenih sredstava.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC