• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Diskont u elitnom kraju

Svjetsku automobilističku organizaciju (FIA) očekuje potpuna anarhija ako Ferari ispuni obećanje i napusti Formulu 1 naredne sezone.

 F1: Diskont u elitnom kraju  Izvor: MONDO

Krenulo je od ekipe Red Bul, potom je nezadovoljstvo novim pravilima šefa FIA Maksa Mozlija, izrazio Reno, da bi na kraju, odlazak iz "najbržeg cirkusa" najavio najpopularniji tim svjetskog šampionata Ferari.

Kako sada stoje stvari, do 29. maja kada je rok za aplikaciju ekipa za narednu sezonu, jedino Bron GP, Vilijams i Fors Indija nemaju primjedbi na nova pravila o ograničenju budžeta timovima na 40 miliona funti.

Međutim, ako "disidenti" ostanu pri svom kategoričnom stavu da FIA promijeni pravila, naredne godine će u prvenstvo biti uključene i poluamaterske ekipe, a svi bi naravno, morali da koriste Kosvortov 2.4 motor.

"Formula 1 bez velikih ekipa i velikih imena ne vrijedi previše. Ovo mi izgleda kao jedan diskont koji je otvoren u ekskluzivnom kvartu", bio je slikovit šef Renoa Flavio Brijatore.

Koliko su oštri bili u taboru "crnog konja", najbolje pokazuje saopštenje iz kojeg se jasno osjeća razočaranost, ali i vrlo čvrst stav tima iz Maranela.

"Ista pravila za sve, stabilnost pravilnika, kontinuitet FOTA (Udruženje timova F1) napora za metodološko i progresivno smanjenje troškova, te upravljanje F1 su prioriteti za budućnost. Ako se ova načela ne budu poštovala, odnosno, ako pravila za 2010. godinu ne budu promijenjena, sigurno se nećemo prijaviti za naredni šampionat".

Predsjednik FIA Maks Mozli zasad se nije oglasio povodom Ferarijevog saopštenja, ali zato su internet sajtovi namijenjeni ljubiteljima jednog od najpopularnijih svjetskih sportova prepuni gorčine zbog načina na koji Mozli vodi FIA.

"Dosta je više politike pritisaka. Meni se čini da je Mozlijev jedini cilj u životu da obezvrijedi F1, kako bi doživotno ostao na čelu FIA".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC