• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MADRID: Jelena lako do Pati Šnider

Jelena Janković u četvrtak se u Madridu mnogo više mučila sa suncem i vrućinom, nego sa godinu dana mlađom Elenom Vesninom.

 MADRID: Jelena lako do Pati Šnider Izvor: MONDO

Četvrta teniserka svijeta poslije 80 minuta igre je slavila rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:2 i plasirala se u četvrtfinale turnira čiji nagradni fond iznosi 3,5 miliona evra.

Tamo je očekuje prekaljena Švajcarkinja Pati Šnider (30), sa kojom se u posjlednjih pet godina sastala samo jednom - 2007. u Rimu, takođe na šljaci, kada je bilo 6:1, 6:3.

Jankovićeva i Vesnina odigrale su treći međusobni meč u karijeri i Jelena je ostvarila treću, ujedno i najlakšu pobjedu. Sa po tri brejka u oba seta, postarala se da malobrojnoj publici na terenu Aranča Sančez Vikario bude prilično dosadno.

Vesnina je nagovijestila da će biti tvrd orah samo kada je početkom meča oduzela servis favorizovanoj igračici i smanjila na 2:1.

Poslije toga je Džej Džej dugo imala kontrolu igre, da bi po svom starom običaju oduzela gas kada je trebalo da privede posao kraju. Naljutila se na sebe kada je pri vođstvu od 4:1 u drugom setu dozvolila protivnici da od 0:40 stigne do 40:40, pa i gem-lopte.

"Jelena, glupačo jedna", odjeknulo je praznim stadionom.

I ta "kritika" je urodila plodom, jer je Jankovićeva osvojila tri poena zaredom i povisila na 5:1.

Međutim, već u sljedećem gemu je potvrdila da nije mašina koja nemilosrdno čisti rivalke sa terena. Prepustila je Ruskinji gem na svoj servis, moglo je lako da bude i 5:3, ali je u ključnim poenima tog gema odigrala odlično u defanzivi i konačno slomila otpor Vesnine.

Pogled na žrijeb turnira u Madridu jasno kaže da bi Jelena mogla i do titule, pošto su od prvih deset "kosturašica" njih šest već završile takmičenje. To su sestre Vilijams, Dementijeva, Kuznjecova, Petrova i Radvanska, dok Safina, Azarenka i Voznijacki tek treba da odigraju mečeve osmine finala.

Dakle, moguće je da srpska teniserka bude jedini nosilac u četvrtfinalu.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC