• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MADRID: Novak na Ljubu u četvrtfinalu

Beogradsku šljaku zamijenili su madridskom, ali je epilog bio isti. U četvrtfinalu, Đoković će se sastati sa Ivanom Ljubičićem.

 MADRID: Novak na Ljubu u četvrtfinalu  Izvor: MONDO

Pet dana poslije polufinalnog duela na Serbia Openu, Novak Đoković i Andreas Sepi sreli su se osmini finala ATP Mastersa u Madridu i slavio je srpski teniser - 2:0 (6:4, 6:4).

Šesti put u karijeri, u isto toliko susreta, Sepi je doživio poraz od četvrtog tenisera svijeta, koji će se u četvrtfinalu četvrtog Mastersa sezone, a prvog na zemljanoj podlozi u Madridu (do ove godine se igralo u dvorani, na betonu), sastati sa Ivanom Ljubičićem, koji je poslije preokreta savladao Francuza Žila Simona.

Za razliku od beogradskog susreta, kada je bio jako nervozan i izgubio prvi set, Đoković je u modernom teniskom kompleksu "Caja Majica" (Magična kutija) posao završio za sat i 38 minuta, u dva seta.

Ipak, rezultat može malo da "prevari" utisak sa terena, iako je Đoković silovito počeo meč i poveo sa 3:0 bez izgubljenog poena. Bilo je i 0:30 u četvrtom gemu, prije nego je momak iz Bolcana osvojio prvi poen na stadionu "Aranča Sančez Vikario", drugom po veličini na "Caja Majica" kompleksu (3.500 mjesta).

Sepi je od tog trenutka uspostavio ravnotežu u igri, a brejk je vratio u osmom gemu, kada je poravnao na 4:4 i imao brejk loptu u narednom gemu za vođstvo od 5:4, uz naravno servis gem koji bi uslijedio za 1:0 setovima.

Tada se Novak trgao, sačuvao svoj servis, a onda rastrčao na protivnikov i dobrom igrom na mreži iskoristio drugu brejk i set loptu u desetom gemu za 6:4.

U drugom setu, igralo se gem za gem do 5:4 za Novaka, koji je potom iz sve snage pritisnuo početni udarac Sepija i došao do dvije meč lopte na njegov servis (15:40). Nije ih iskoristio i u "djus" situaciji igralo se poprilično dugo, a Srbin je tada imao još tri meč lopte, koje nije iskoristio.

Ipak, šestu jeste i poslije 98 minuta izborio je četvrtfinale turnira vrijednog 3.700.000 evra, na kojem se titula nagrađuje sa 1.000 ATP bodova, a brani je Endi Marej.

Ipak, Britanac će 1.000 bodova osvojenih u oktobru 2008. godine izgubiti tek kada prođu 52 nedelje, odnosno kada prođe 17. oktobar 2009. godine. Do tada, kao i ostali "vlasnici" bodova sa madridskog Mastersa na betonu, imaće "duple" bodove na ATP listi.

Ljubičić je kasnije u trileru pobijedio osmog nosioca Žila Simona sa 2:1 (3:6, 6:4, 6:3), iako je pri vođstvu Francuza od 1:0 u setovima gubio u drugom sa 4:2, na servis protivnika.

Đoković i Ljubičić do sada su se dva puta sastajali i rezultat je neriješen.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC