• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: "Dan D" u petak!

Ekipe F1 i rukovodstvo FIA održaće u petak sastanak u Londonu na kom će pokušati da razriješe nesuglasice oko novih pravila.

 F1: "Dan D" u petak! Izvor: MONDO

Timovi Formule 1 pokušaće u petak u Londonu da presjeku "Gordijev čvor" sa Međunarodnom automobilskom federacijom (FIA), koji je nastao uvođenjem novih pravila, po kojima timovi imaju "seleri kep" od 40 miliona evra.

Portparol FIA rekao je da će sastanak biti održan na na londonskom aerodromu "Hitrou", a prisustvovaće i vlasnik Formule 1 Berni Eklston.

Ferari i Reno predvode većinu "disidenata", koji su zaprijetili istupanjem iz "najbržeg cirkusa", ako FIA ne odustane od uvođenja budžetskih ograničenja za 2010. godinu.

Budžetski limit nije obavezan, ali timovi koji pristanu na njega imaće veću tehničku slobodu na području motora i aerodinamike.

Šef Renoa Flavio Brijatore izjavio je da njegov tim, kao i ostali nezadovoljni timovi, želi da ostane u svjetskom šampionatu.

"Razgovori o otvaranju novog takmičenja su preuranjeni. Moram jasno reći da mi, zajedno sa Ferarijem i drugim ekipama nemamo namjeru da prekinemo saradnju sa FIA. Želimo zajedno da radimo na očuvanju budućnosti ovog sporta", rekao je Brijatore.

Prema njegovim riječima, u petak će da predloži jedina logična rješenja predsjedniku FIA Maksu Mozliju.

"Želim da naglasim da Formulu 1 čine ekipe, a da FIA može biti samo sudija. Mi treba da pišemo pravila, a ne da ih samovoljno nameće Mozli".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC