• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta čitaju vrhunski teniseri?

"Alhemičar", "Da Vinčijev ko" i "Gospodar prstenova" samo su neki od naslova uz koje se u trenucima odmora opuštaju najbolji svjetski teniseri.

 Šta čitaju vrhunski teniseri? Izvor: MONDO

Ima i onih koji uopšte ne čitaju knjige, ali i tenisera koji su se uspješno okušali u književnim vodama.

Prema anketi portala TennisTV.com najbolji svjetski teniseri najviše vole beletristiku i popularne svjetske pisce poput Dena Brauna.

Njegova knjiga "Anđeli i demoni" omiljena je američkom teniseru Endiju Rodiku, dok Španac Fernando Verdasko više voli „Da Vinčijev kod“ u koji se "zaljubio" sasvim slučajno.

"To je jedna od najboljih koje sam pročitao. Vraćao sam se iz Sinsinatija u Španiju kada su mi odgodili let za šest sati pa sam uzeo da čitam knjigu i dok je nisam završio nisam se odvojio od nje", kaže Verdasko.

Koeljov "Alhemičar" prvi je na listi Žo-Vilfreda Conge, a najbolji utisak na Argentinca Davida Nalbandijana ostavila je Tolkinova trilogija "Gospodar prstenova".

Najbolji srpski teniser Novak Đoković kao omiljenu knjigu naveo je „Moć sadašnjeg trenutka“ njemačkog pisca Ekarta Tola, dok njegov protivnik u četvrtfinalu turnira koji se igra u Madridu Ivan Ljubičić obožava knjige Vilbura Smita.

"Volim avanture, priče o Africi i istoriju, a mnogo toga možete i naučiti iz njegovih knjiga, pa bih kao najbolju knjigu naveo sve knjige od Vilbura Smita“, preporuka je Ljubičića.

Trenutno najbolji teniser svijeta Španac Rafael Nadal voli da čita knjige na maternjem jeziku, pa se na vrhu njegove liste našao "Grad zvijeri" čileanske književnice Izabel Aljende.

Drugi reket svijeta Rodžer Federer kaže da uglavnom čita novine i časopise pa nema omiljenu knjigu, ali voli da pročita autobiografije poznatih ličnosti, a ima i tenisera koji uopšte ne čitaju knjige, poput Žila Simona i Endija Mareja.

"Ja ne čitam knjige. Uzeo sam drugi dio priče o Hariju Poteru, ali nisam uživao, čak naprotiv, dosadilo mi je nakon pet minuta i odustao sam", priznaje Škot.

Za razliku od njega ima i tenisera koji ne samo vole da čitaju, već su se i upješno okušali kao pisci.

Knjiga "Breaking Back" američkog tenisera Džejmsa Blejka o njegovom povratku na teren nakon neuspješne 2004. godine, bila je hit prije dvije godine kada je objavljena, a i danas je omiljeno štivo nekolicine njegovih kolega sa teniskog terena.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC