• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVJETSKI KUP: Srpski trio osvaja Dizeldorf

Nenad Zimonjić, Viktor Troicki i Janko Tipsarević predstavljaće Srbiju na njenom prvom nastupu na ATP Svjetskom timskom kupu u Dizeldorfu.

 SVJETSKI KUP: Srpski trio osvaja Dizeldorf  Izvor: MONDO

U nedjelji pred Rolan Garos, od 17. do 23. maja, u Njemačkoj će se nadmetati osam najboljih nacija u muškom tenisu prošle godine, sa izuzetkom Španije.

Tim Srbije je u Plavoj grupi, zajedno sa Argentinom, Rusijom i Italijom, a na 32. izdanju tradicionalnog turnira, sa nagradnim fondom od 1.500.000 evra, učestvuju još "crveni timovi": Francuska, SAD, Njemačka i branilac titule, Švedska.

U prvom kolu, Srbija će se sastati sa Argentinom, za koju će igrati Huan Martin del Potro (5. ATP), Huan Monako (47) i Maksimo Gonzales (69).

Sistem takmičenja je takav da se timovi u grupi sastaju svako sa svakim, a pobjednici grupa igraju finale. Jedan duel sastoji se od dva singla istog dana (prvi reket protiv prvog i drugi protiv drugog), poslije čega slijedi pauza od 45 minuta prije igre dublova.
Pobjeda u tri meča donosi bod, ali nije isto da li se rival pobjedi sa 3:0 ili 2:1, jer je skor u mečevima druga odlučujuća stavka, ukoliko reprezentacije završe sa istim skorom takmičenje po grupama.

Takođe, postoji novčani bonus za dublove, koji stimuliše igrače na pobjedu, ukoliko njihova reprezentacija poslije dva singla vodi sa 2:0 ili gubi istim rezultatom.

Naš tim trebalo je da predvodi selektor Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović, ali on na kraju ipak neće putovati u Dizeldorf, saznaje MONDO.

Umjesto Obradovića, moguće je da će neki od ličnih trenera, Jankov, Viktorov ili Nenadov, biti savjetnik kraj terena, a često se događa da igrači doputuju sami i da, onaj koji ne igra, "glumi" selektora.

To će ovog puta, po svemu sudeći, biti Zimonjić, koji je kratko obavljao funkciju igrača-selektora našeg Dejvis kup tima.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković neće nastupiti u Dizeldorfu, zbog pretrpanog kalendara, što je uostalom slučaj i sa Špancima, koji kao najbolja nacija u muškom tenisu ne učestvuju.

Za Rafaela Nadala, Rodžera Federa, Novaka Đokovića, Endija Rodika, Nikolaja Davidenka i Fernanda Verdaska, nagradni fond očigledno nije dovoljan razlog da igraju i u nedjelji uoči Rolan Garosa.

Iz prvih deset, nastupiće samo Argentinac Del Potro i Francuz Žil Simon (7. na ATP listi), koji će zajedno sa Žo-Vilfredom Congom činiti po imenima najjači tim na 32. izdanju takmičenja, koje nijedna reprezentacija nije osvajala više od četiri puta u istoriji.

Jednom je trijumf ostvarila i Jugoslavija, sa Goranom Prpićem, Goranom Ivaniševićem i Slobodanom Živojinovićem, 1990. godine.

Nemci, Šveđani, Amerikanci i Španci po četiri puta pobjeđivali su na Svjetskom kupu.

TIMOVI

FRANCUSKA: Žil Simon, Žo-Vilfred Conga, Žeremi Šardi.
RUSIJA: Igor Andrejev, Dmitrij Tursunov, Jevgenij Koroljev.
ARGENTINA: Huan Martin Del Potro, Huan Monako, Maksimo Gonzales.
NEMAČKA: Rajner Šitler, Nikolas Kifer, Filip Kolšrajber, Miša Zverev.
ITALIJA: Simone Boleli, Andreas Sepi.
SAD: Sem Kveri, Robin Đinepri, Bob Brajan, Majk Brajan.
SRBIJA: Viktor Troicki, Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić.
ŠVEDSKA: Robin Soderling, Andreas Vinsiguera, Robert Lindsted.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC