• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majkl Felps - opet najbolji

Majkl Felps vratio se u bazen poslije devetomjesečne pauze, ali je uprkos ne baš sjajnoj formi, potvrdio da je i dalje najbolji.

 Majkl Felps - opet najbolji Izvor: MONDO

Majkl Felps je poslije osvajanja osam zlatnih medalja na Olimpijadi u Pekingu priznao da se zasitio plivanja i da je izgubio motivaciju.

Amerikanac je prethodnih devet mjeseci odmarao, uživao (u koje čemu, zbog čega je odradio i tromjesečnu suspenziju), a onda ipak odlučio da se vrati u bazen, jer je plivanje "najveća ljubav u njegovom životu i ono što najbolje umije".

Prethodna dva mjeseca Felps je ponovo naporno trenirao, kako bi se što bolje pripremio za Svjetsko prvenstvo u Rimu ovog ljeta, a na mitingu u Šarlotu želio je da provjeri trenutnu formu.

Iako su mnogi bili skeptični, uključujući i njegovog trenera Boba Boumana, Felps je na prvom zvaničnom takmičenju od Olimpijskih igara potvrdio da je i dalje najbolji.

On je u trci na 200 metara slobodno, a zatim i na 100 metara delfin zabilježio najbolje rezultate, okitio se sa dvije zlatne medalje i postavio nove rekorde mitinga!

Na 100 metara delfin stilom zabilježio je vrijeme 51,72 sekunde, dok je 200 metara slobodno preplivao za 1:46,02 minuta, i za čak dvije sekunde isplivao bolje od najoptimističkijih prognoza njegovog trenera.

"Nisam zadovoljan učinjenim, već prezadovoljan. Poslije duge pauze nisam bio siguran šta mogu da uradim. Nisam znao koje su moje mogućnosti, a onda sam ušao u bazen i ponovo se osjećao dobro. Vreme koje sam isplivao je odlično i daje mi nadu da mogu da očekujem dobar rezultat i na Svjetskom prvenstvu", izjavio je Felps.

On je dodao da je imao malu tremu pred nastup, budući da je veliki broj televizijskih ekipa želio da ovekovječi njegov povratak u bazen.

"Bio sam zbunjen svim tim kamerama koje su pratile svaki moj korak. Siguran sam da ih je bilo više nego na Olimpijadi u Pekingu", dodao je američki plivač, koji će na mitingu u Šarlotu učestvovati još u tri trke - 50 i 100 metara slobodno i 100 leđno.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC