• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vujasinović je Bog u Đenovi"

Autor mondo.rs

Igor Milanović, novi trener Pro Reka, objasnio da je preuzeo skupoceni tim na preporuku trenera Partizana.

 "Vujasinović je Bog u Đenovi" Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Vladimir Vujasinović odbio je da ovog leta preuzme Pro Reko, podvukavši da je obećao Partizanu da će raditi na Banjici bar još godinu dana.

Đenovljani su ga tada upitali koga bi mogao da im preporuči, na šta im je odgovorio: "Dovedite samo Igora Milanovića", što se i dogodilo.

U razgovoru za "Sportski žurnal", Milanović je sabirao prve utiske po povratku iz Palerma, gde je dogovorio saradnju sa Đenovljanima. Sledeće godine će trenirati i nekoliko vrhunskih srpskih igrača - Filipa Filipovića, Andriju Prlainovića, Duška Pijetlovića, verovatno i Dušana Mandića...

"Da se razumemo, prvi pik je bio Vlada Vujasinović. Zaista je on Bog u Đenovi. Kada je odbio, pitali su ga koga bi predložio i on je, kako su mi rekli, kazao "Samo Igor Milanović". Njegova se ceni i zaista je imao ogromnu ulogu u počinjanju pregovora, koji su završeni na najbolji način", rekao je Milanović.

Pored nekoliko kandidata (Petar Porobić, Ranko Perović...), bogati gazda klupa Gabrijele Volpi odlučio je da dovede na klupu jednog od najboljih vaterpolista u istoriji sporta.

"Otputovao sam u Palermo, dva dana sam bio gost na njegovom brodu. Pričali smo puno i sve smo se dogovorili", objasnio je Milanović.

Ciljevi Pro Reka su odavno poznati i logični naspram ulaganja.

"Tu smo se lako složili", rekao je srpski trener uz osmeh. "Domaći trofeji se podrazumevaju. Sa druge strane, velika Volpijeva želja je Liga šmapiona, a ne krijem da bih voleo da je osvojim i drugi put kao trener. Partizan i Pro Reko su najveći klubovi i zaista mi je ova ponuda odgovarala i bila izazovna. Imao sam u proteklom periodu kada nisam radio i nekih drugih ponuda, ali ovo je bila jednostavno ona koja se ne odbija. Ni u jednom segmentu", objasnio je Milanović.

Start sezone zakazan je za 10. septembara, a trener koji je vodio Partizan do poslednje u nizu titula šampiona Evrope ističe da jedva čeka da počne sa radom.

"Uželeo sam se rada u bazenu", objašnjava on.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC