• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelača: Biće još boljih rezultata

Srpska bacačica koplja najavila da očekuje da će tokom narednih godina postizati još bolje rezultate.

 Jelača: Biće još boljih rezultata Izvor: MONDO

Atletičarka Tatjana Jelača, koja je na juniorskom šampionatu Evrope u Novom Sadu osvojila zlatnu medalju u bacanju koplja, izjavila je da u seniorskoj konkurenciji očekuje još bolje rezultate.

"Mislim da me očekuju mnogo veći napori u karijeri, pošto planiram još dugo da se bavim atletikom", rekla je takmičarka beogradskog Partizana na konferenciji za novinare u "Klubu sportista".

Ona je dodala je veoma srećna zbog ostvarenog uspjeha koji je postigla u "izuzetno zanimljivom finalu".

"Zlatne medalje domogla sam se u poslednjoj seriji. Prije toga, dva puta me je omelo sviranje himni tokom proglašenja pobjednika, pa nisam uspjela da se koncentrišem pred izbačaj", podsjetila je Jelača i dodala da joj se često dešava da najbolje rezultate postiže u poslednjem pokušaju.

Njen trener Jovan Jahić istakao je da Jelača ima "fantastične predispozicije" i da je njihov zajednički cilj da u narednom periodu dostigne rezultat iznad 65 metara.

"Ukoliko ne uspije da obori juniorski svjetski rekord, obećavam da ća za tri ili četiri godine jurišati na najbolje seniorsko ostvarenje svih vremena", poručio je Jahić.

On je zahvalio Atletskom klubu Partizan na velikoj podršci koju se njegova učenica i on imali tokom priprema, ali je istakao da u ostalim strukturama nisu imali "adekvatni tretman".

"Samo Evropsko prvenstvo u Novom Sadu spada među najlošije organizovana takmičenja. Bili smo odvojeni od ostalih predstavnika srpskog državnog tima i, osim ljudi iz Partizana, praktično ni sa kim nismo bili u kontaktu", naveo je Jahić.

Direktor AK Partizan Dragan Životić napomenuo je da je Jelačina zlatna medalja prvo najsjajnije odličje koje je neki takmičar tog kluba osvojio na velikim takmičenjima u juniorskom uzrastu.

"Partizan je pomogao Jelači nakon Olimpijskih igara u Pekingu prošle godine, kada je ostala bez kluba. Smatram da poslije Dragutina Topića srpska atletika nije imala takvog sportistu kao što je Tanja Jelača", zaključio je Životić.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC