• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (SP): Osveta "otpisanih"

Poslije razočaravajućih igara u grupi na SP u Rimu, srpski vaterpolisti su se "digli" kada je bilo najpotrebnije - u eliminiacionim borbama.

 VATERPOLO (SP): Osveta "otpisanih" Izvor: MONDO

Savladali su domaćina, Italiju (7:5), a zatim i olimpijskog šampiona Mađarsku poslije produžetaka (10:9). Apetiti su sada porasli...

Međutim, u polufinalu (četvrtak, 16.50), izabranici Dejana Udovičića imaće težak zadatak. Odmjeriće snage sa Hrvatima, aktuelnim svjetskim prvacima, koji su imali više vremena za odmor prije četvrtfinala, a i zatim nisu morali da "zapinju", jer su igrali protiv Rumunije.

Ni prethodno nisu imali protivnike "po mjeri", sastajali su se sa Kinom i Južnom Afrikom. Jedini ozbiljan rival bila im je Crna Gora, ali su demolirali evropskog šampiona - 11:5.

"Pobjeda nad Hrvatima na Mediteranskim igrama u Peskari (14:8) ništa ne znači, jer ona nije realan pokazatelj odnosa snaga. Zaista su jak protivnik i naša odbrana će biti na velikim iskušenjima zbog njihovih odličnih centara. Teško ih je zadržati. Znam da smo od njih gubili u posljednje vrijeme, ali me to sada ne zanima. Gledam samo nas i mislim da imamo šanse", riječi su Duška Pijetlovića.

"Kockasti" imaju čime da prijete - golman Pavić je sjajan, kao i centri Dobud i Hinić, a tu su i Bušlje, Sukno, Barać i Bošković.

Međutim, i srpska "artiljerija" ima municije.

"Na red su došli mečevi od kojih će zavisiti raspodjela medalja. Zato mogu da budem prezadovoljan. Ali, kada smo već u polufinalu, pokušaćemo da učinimo što je moguće više. Hrvatska je odlična ekipa, znalački vođena i neće nam biti ni malo lako. Osokolile su nas pobjede protiv Italije i Mađarske ali one su sada samo prošlost", poručio je Slavko Gak.

"Delfini" su svjesni snage rivala, ali poslije pobjeda u razigravanju i četvrtfinalu, samopouzdanje im je na visokom nivou.

"U našu ekipu sam vjerovao od početka. Idemo uzlaznom linijom. Bitno je da svi shvatimo da je pitanje kada ćemo igrati utakmicu ovakve težine i da moramo da joj priđemo maksimalno pripremljeni. Veliki je ulog i obaveza je svih nas da damo sve od sebe. Oni su jaka ekipa ali ponavljam vjerujem u našu igru", jasan je Andrija Prlainović.

Vanja Udovičić je preuzeo odgovornost i jedan je od tvoraca preokreta protiv Mađara.

"Znam da su nas mnogi otpisali, sada smo im zatvorili usta. Idemo dalje. Jedan cilj je već postignut, ali naše želje nisu sve ispunjene. Samo da budemo mirni i strpljivi, da nemamo oscilacije. Tada možemo da računamo na uspjeh. Nema popravnog", kaže Vanja Udovičić.

Reprezentativcima je na pobjedi nad Mađarima čestitala ambasador Sandra Rašković-Ivić, a predsjednik Velibor Sovrović je ponovo u hotelu posjetio ekipu:

"Oduševljen sam njihovim izgaranjem, vjerom u sebe. Plasman u polufinale je veliki rezultat za njihovo premijerno učešće kao nove reprezentacije. Ako urade nešto više, u šta vjerujem, svi ćemo biti prezadovoljni", predočio je Sovrović.

Zdravstevenih problema nema, umor čini svoje, ali utisak je da Srbi sa velikim nestrpljenjem očekuju meč sa rivalom, koji ga je pobijedio u polufinalu Svjetskog prvenstva u Melburnu (10:7) i u grupi na Olimpijskim igrama u Pekingu (11:8).

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC