• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer hoće da igra protiv Italije

Selektor Dejvis kup reprezentacije Švajcarske rekao je da Rodžer Federer želi da u septembru igra za nacionalni tim u baražu protiv Italije.

 Federer hoće da igra protiv Italije Izvor: MONDO

"Ništa još nije završeno, ali postoje dobri izgledi da će naš najbolji igrač biti tu. Razgovaraćemo krajem nedjelje", rekao je  Severin Liti.

Federer je zbog povrede leđa u martu propustio meč protiv SAD u prvom kolu Svjetske grupe. Švajcarci se sastaju sa Italijom od 18. do 20. septembra da odluče ko će ostati među 16 najboljih reprezentacija svijeta.

Ako Švajcarska ostane u Svjetskoj grupi i plasira se u finale, Federer će tada imati 29 godina, što znači da neće imati mnogo šansi da ispuni svoj cilj i pomogne reprezentaciji da osvoji prvu titulu u Dejvis kupu.

Liti, koji je dio i Federerovog stručnog štaba, rekao je da mu je prvi igrač na ATP listi kazao u maju, a onda i tokom Vimbldona, da želi da igra protiv Italije.

"Iako nismo dobili lakog protivnika, Federer je srećan što neće morati da ide na drugi kraj svijeta", rekao je Liti.

Federer je trenutno na odmoru od igranja, pošto je prošle nedjelje postao otac, kada je dobio ćerke bliznakinje. Trebalo bi da se vrati 10. avgusta, na turniru u Montrealu.

Meč sa Italijom trebalo bi da se igra na šljaci, a počinje pet dana po završetku finala Ju-Es Opena, koji se igra na tvrdoj podlozi i čiji je Federer petostruki uzastopni šampion.

Drugi najbolji igrač Švajcarske je Stanislas Vavrinka, koji je trenutno 24. na ATP listi. On i Federer osvojili su zlatnu medalju u muškom dublu na Olimpijskim igrama u Pekingu prošle godine.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC